Ágnes
-3 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Gazdasági hírcsatorna indul

2005.02.09. 23:38
A Heti Válasz értesülései szerint gazdasági tévét indít Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere. A konzervatív lap szerint a valódi cél, hogy a választásokig ellehetetlenítsék a Hír Tv-t.
Gazdasági televíziót indít Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere, Széles Gábor -tudta meg a Heti Válasz. A konzervatív hetilap információi szerint Széles a Hír Tv-től tavaly elbocsátott Gulyás Istvánt bízta meg a csatorna megszervezésével. Ha még ebben az évben elindul az új magánadó és a közszolgálati televízió Demokrácia Tv-je is, akkor a jobboldali Hír Tv-vel együtt már három hírcsatorna fog versenyezni a nézőkért.

A hetilap szerint Széles Gábor emellett előrehaladott tárgyalásokat folytat az ugyancsak a Hír Tv-től eltávozott Kóczián Péterrel is.

A csatorna központja Zuglóban, a Műszertechnika egyik épületében lesz; itt építik ki a tévé digitális berendezéssel felszerelt, teljesen automata stúdióját. A műholdon és kábelen egyaránt fogható csatorna próbaadását nyárra, a teljes üzemet szeptemberre tervezik.

A Heti Válasz szerint először felmerült, hogy egy már létező adót, így a Fix Tv-t, vagy a Budapest Tv-t vennék meg, de végül Gulyás István egy teljesen új csatorna indítása mellett döntött, mivel így a kábelszolgáltatóknál jobb szerződési feltételeket tudnak kiharcolni.

"Számos szakember szerint nem olyan nagy a hazai piac, hogy el tudjon tartani egy gazdasági tévécsatornát. Többen a Gazdasági Rádió példáját idézték, mely a legnagyobb kormányzati támogatás mellett sem tudott sok levegőt elszívni az Info, illetve a Klub Rádió elôl - nem csoda, ha a hírek szerint tulajdonosa már legszívesebben túladna rajta" -áll a Heti Válasz csütörtökön megjelenő számában.

A konzervatív lap felveti, hogy Széles Gábor, akit szoros kapcsolatok fűznek az MSZP-hez, és aki nyilatkozataiban annak idején Gyurcsányt támogatta Kiss Péterrel szemben, talán nem is a közvetlen gazdasági haszon miatt alapította a 250 millió forintos alaptőkéjű televíziós részvénytársaságot, hanem, hogy a nézők és hirdetők elszippantásával ellehetetlenítse a Hír Tv-t, és ezzel még a választások előtt kivégezze a jobboldal egyik legfontosabb médiumát.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft