Auguszta
-3 °C
2 °C

Biztosítás extrém sportolóknak

2007.06.06. 13:20
Június 1-jétől köthetnek baleset-biztosítást a Generali-Providencia Biztosítónál az extrém sportolók. A biztosító a megszűnt állami gondoskodásra válaszul fejlesztette ki szolgáltatási csomagját a különösen veszélyes (extrém) sportolás közben bekövetkezett balesetekkel kapcsolatos egészségügyi ellátások finanszírozására.

A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló törvény módosítása miatt 2007. január eleje óta nem megoldott az extrémsport-balesetek miatt szükséges egészségügyi ellátások finanszírozása. A különösen veszélyes sporttevékenységet űző személyekre, a sürgős szükség esetét kivéve, nem terjednek ki a kötelező egészségbiztosítás ingyenes egészségügyi szolgáltatásai (vagyis ezekért fizetniük kell az érintetteknek), amennyiben extrémsport-tevékenység közben balesetet szenvednek.

A Generali új szolgáltatása mind a rendszeres, mind az alkalomszerűen űzött extrémsportok esetén az egyetlen hiánypótló egészségügyi ellátást finanszírozó megoldás - állította Papp-Váry Borbála, a biztosító kommunikációs vezetője.

A Generali extrémsport-biztosítása fedezetet nyújt a világ bármely országában űzött vízisízés, jet-skizés, vadvízi evezés, hegy- és sziklamászás (V. foktól), magashegyi expedíció, barlangászat, bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping), falmászás, roncsautó sport, rali, hőlégballonozás, fél kezes és nyílt tengeri vitorlázás, sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, valamint műrepülés közben bekövetkezett balesetek magyarországi ellátásaira. A szolgáltatási csomag, amely évi 15-20 ezer forintért köthető, a sürgősségi betegellátáson kívül (amely továbbra is ingyenes minden tb-fedezettel rendelkező magyar állampolgár számára) kiterjed a magyarországi kötelező egészségbiztosítás keretében történő járóbeteg-szakellátásra, a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásra, az orvosi rehabilitációra, a fogsebészeti ellátásra, valamint a betegszállításra.

Kiegészítő biztosítások köthetők a gyógyszer-, és gyógyászati segédeszköz-ártámogatásra, valamint utazási költségtérítésre, illetve baleseti halálra, vagy baleseti rokkantság esetére is. A Europe Assistance-on keresztül a Generali 24 órás, telefonos kiegészítő szolgáltatást is nyújt, amely kiterjed a balesetet szenvedett biztosítottal és a kezelő gyógyintézménnyel történő kapcsolattartásra is.

Az új szolgáltatás lényeges eleme, hogy a biztosítás a teljes rehabilitációra fedezetet nyújt, mivel a gyógytorna, a fizikoterápia költségeit is fedezi, valamint kórházi ápolás esetén sem kell nagyobb összegű készpénzt előteremteni az ügyfeleknek, hiszen a társaság a szolgáltatást nyújtó intézménynek azonnal fizet - magyarázta Papp-Váry Borbála.