Erzsébet
1 °C
4 °C

Bővül a GE nagykanizsai üzeme

2008.09.08. 06:43
Újabb gyártási programot telepít a GE Nagykanizsára. Méghozzá az energiatakarékos fényforrások és világítótestek helyi előállításához szükséges valamennyi műanyag alkatrészt fogja itt gyártani a világ vezető fényforrásgyártója.

A program első ütemének keretében 11 nagy teljesítményű fröccsöntő gépet telepítenek, amelyeken évente mintegy 60 millió műanyag alkatrész készül majd. A termelés, mintegy harminc dolgozóval, még ebben a hónapban elkezdődik.

A GE Consumer Industrialnál sem a beruházás értékéről, sem arról nem kívántak nyilatkozni, hogy honnan kerül Nagykanizsára az alkatrészgyártás. Mint azt közölték, a fejlesztés, illetve a termelés áttelepítése döntően a versenyképesség megőrzését szolgálja, ám a cégen belüli átszervezésről soha nem adnak tájékoztatást.

Marton István, a város polgármestere a Zalai Hírlapnak úgy nyilatkozott, tárgyalásai alapján nem kizárt, hogy a jövőben további gyártási programokat telepíthet Nagykanizsára a GE, minimálisra csökkentve ezzel az esetleges leépítéseket. A GE Energy az elmúlt év végén jelentette be, hogy a hatékonyság további növelése érdekében összevonja az európai szűrőbetétgyártást, s azt a zalai városba koncentrálja. Ez a nagykanizsai üzemrész, amelyet azóta tovább is bővítettek, immár több mint száz dolgozót foglalkoztat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?