István, Vajk
17 °C
34 °C

Bővül a GE nagykanizsai üzeme

2008.09.08. 06:43
Újabb gyártási programot telepít a GE Nagykanizsára. Méghozzá az energiatakarékos fényforrások és világítótestek helyi előállításához szükséges valamennyi műanyag alkatrészt fogja itt gyártani a világ vezető fényforrásgyártója.

A program első ütemének keretében 11 nagy teljesítményű fröccsöntő gépet telepítenek, amelyeken évente mintegy 60 millió műanyag alkatrész készül majd. A termelés, mintegy harminc dolgozóval, még ebben a hónapban elkezdődik.

A GE Consumer Industrialnál sem a beruházás értékéről, sem arról nem kívántak nyilatkozni, hogy honnan kerül Nagykanizsára az alkatrészgyártás. Mint azt közölték, a fejlesztés, illetve a termelés áttelepítése döntően a versenyképesség megőrzését szolgálja, ám a cégen belüli átszervezésről soha nem adnak tájékoztatást.

Marton István, a város polgármestere a Zalai Hírlapnak úgy nyilatkozott, tárgyalásai alapján nem kizárt, hogy a jövőben további gyártási programokat telepíthet Nagykanizsára a GE, minimálisra csökkentve ezzel az esetleges leépítéseket. A GE Energy az elmúlt év végén jelentette be, hogy a hatékonyság további növelése érdekében összevonja az európai szűrőbetétgyártást, s azt a zalai városba koncentrálja. Ez a nagykanizsai üzemrész, amelyet azóta tovább is bővítettek, immár több mint száz dolgozót foglalkoztat.