Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A GKM kedveli a Pénzügykutatót

2003.02.06. 10:27
Csillag István gazdasági miniszter előző munkahelye, a Pénzügykutató Rt. szerepelt a megbízások számát és az elnyert összeget tekintve is a legsikeresebben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium háttértanulmányok készítésére kiírt közbeszerzési eljárásán.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében választotta ki azokat a tudományos műhelyeket, amelyek a gazdasági tervezéshez szolgáltatnak háttértanulmányokat a tárcának. Nagy volt a verseny, 49 témában összesen 179 ajánlat érkezett a GKM-hez.

Az eredményesen zárult 47 pályázat értéke áfával együtt mintegy 324 millió forint. A témák közül több is kapcsolódik a magyar gazdaság európai uniós csatlakozásához, valamint a nemzeti fejlesztési tervhez.

A 25 nyertes közül a legsikeresebb pályázónak a Pénzügykutató Rt. és a Kopint-Datorg Rt. bizonyult, mivel mindkét tudományos műhely 5-5 megbízást nyert el.

Rajtuk kívül a GKI Gazdaságkutató Rt. és az MTA Világgazdasági Kutató Intézet 4-4 megbízást kapott. A legnagyobb - 10,8 millió forint plusz áfa - értékű pályázatot, amely negyedévenkénti átfogó ökonometriai modellezést igényel, az Ecostat nyerte el.