Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Szűzteától gyógyul a magyar

2008.04.24. 10:14
Bár a magyarok közismerten az egyik legnagyobb európai gyógyszerfogyasztók, egyre nagyobb arányban vásárolnak természetgyógyászati termékeket is. Az egzotikus gyógynövényeken alapuló természetgyógyászati termékek közül a szűztea, a ginzeng, az alga, a galagonya és a halolaj számítanak a legkedveltebbeknek.

Szűztea, ginzeng, alga, galagonya és halolaj: ezek a legnépszerűbb kínai természetgyógyászati termékek és alapanyagok Magyarországon – derül ki egy csütörtökön közölt felmérésből. Ezek természetes módón járulnak hozzá a megfelelő fizikai és szellemi erőnlét fenntartásához, az eredményes fogyókúrás étrend kialakításához, valamint jótékony hatást fejtenek ki a szívre, a keringési rendszerre és a vérnyomásra is.

A legnépszerűbb kínai étrendkiegészítőket tartalmazó lista első helyén a már több ezer éve ismert, nem fermentált tealevekből készült szűztea készítmények állnak. Ezen készítmények - legfőbb alkotóelemük, a zöld tea révén - ugyanis nemcsak a szellemi teljesítőképességet, a gondolattársításokat, a megfigyelő- és koncentrálóképességet serkentik, hanem megelőzik a fáradtságérzetet, sőt, kutatások bizonyítják, hogy lekötik a sejteket károsító szabad gyököket és akadályozzák a hibás sejtek szaporodását, olvasható a felmérés eredményét ismertető közleményben.

A másik legnépszerűbb gyógynövény a kínai hagyományos orvoslásban 5000 éve használatos ginzeng, mely növeli a koncentrálóképességet, a szellemi- és fizikai kitartást, gátolja az öregedési folyamatot és afrodiziákumként a túlhajszolt szexuális élet kiegyensúlyozójaként is közismert.

Bár a statisztikák szerint Magyarország lakossága élen jár a gyógyszerfogyasztásban, egyre többen és egyre gyakrabban fordulnak a természetes készítményekhez, ezen belül hagyományos távol-keleti gyógynövényekhez. Az étrendkiegészítőket gyártó cégek piaci részesedése 2007-ben elérte a patikai forgalom 40 százalékát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!