Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Fektessen aranyba!

2003.02.04. 10:36
A piacok idegesen várják, hogy mivel rukkol elő Amerika az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt, ami tovább röpítette a nemesfém árát, jó magasra. Az überbefektetés azonban a platina.
Colin Powell külügyminiszter meggyőző bizonyítékokat ígér Irak ellen, a világ befektetői erre az ilyen helyzetekben évszázadok óta klasszikus reakciónak számító aranyvásárlásba kezdtek. A világsajtóban nyilatkozó elemzők az "ideges" és "feszült" jelzőket alkalmazzák leginkább a befektetők hangulatának érzékeltetésére. Az árfolyam így kedden hét éves csúcsra ugrott, ami az idei év elejéhez képest máris 10 százalékos emelkedés.

James Bond jó helyen keresgélt

Az aranyba menekülést ösztökéli az iraki válság mellett a magas olajár, illetve a tőzsdék és a dollár gyengélkedése. Nem beszélve Észak-Koreáról.

Az amerikai hadsereg ideges reagálása a kommunista állam atomfegyver kísérleteire logikus módon a japán befektetőket idegesítette fel leginkább, így az aranyár emelkedését a tokiói határidős nemesfémügyletek lendítették előre leginkább.

Két jó barát

Vidám perceket szerezhet az irigykedő kívülállóknak, hogy az elemzők a mostani vásárlási láz elültével erős korrekcióra, magyarul hirtelen árzuhanásra számítanak. Azt ugyanakkor senki sem tudja, meddig tart a háborús feszültség, az aranyár legjobb barátja.

Még nagyobbat lehet eddig szakítani a platinán, ami egyenesen 23 éves csúcspontra ugrott. Aki idén újévkor platinára tett, az kedden 17 százalékkal gazdagabb. Ha valaki most szeretne beszállni: a világ ötödik legnagyobb kitermelőjénél, az orosz Norilszk Nikkelnél sztrájk készül, ami tovább srófolhatja az árfolyamot.  • Eladnék
  • Hírek