Emőke
-4 °C
9 °C

Nagy cégek a hazai golfüzletben

2003.08.27. 10:01
Szakértők szerint a sportág egyre népszerűbb, a szinte minden hét végére jutó hazai amatőrversenyek közül pedig mind többet tőkeerős nagyvállalatok is támogatnak. Várakozások szerint tíz év múlva már 11 ezren golfozhatnak a magyar pályákon.
Minden korábbinál több, 104 játékos nevezett a hét végi Porsche Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságra - nyilatkozta Vattay Richárd, a Magyar Golf Szövetség (MGSZ) általános elnökhelyettese keddi tájékoztatóján. Mint mondta, ezzel megduplázódott a tavalyi évhez képest az indulók száma a Pannonia Golf és Country Club máriavölgyi pályáján.

Nagy cégek támogatják

A sportág legnagyobb hazai támogatója, a Porsche mellett az OTP Bank, de több jelentős vállalkozás is - köztük a Vivendi Telecom Hungary - mind intenzívebben érdeklődik a golf iránt. Szórád József, az MGSZ elnöke szerint a golf egyre népszerűbb, amelyben nagy szerepet játszik, ha komoly gazdasági vállalkozás áll azon esemény mögé, amelyet világszinten a topsportágak közé sorolnak.

Itthon 2500-an

Magyarországon ma összesen 2500-an golfoznak, miközben világszerte 70 millióan hódolnak a harmadik legnagyobb tömeget megmozgató sportágnak. A jövő azonban biztató, mert évente 20-25 százalékkal növekszik a játékosok száma - véli Vattay Richárd. Amennyiben változatlanul növekszik a golf iránti érdeklődés, úgy 2013-ig tizenegyezer fölé emelkedhet a játékosok száma. Öszszehasonlításul kitért arra is, hogy Ausztriában az elmúlt tíz év alatt 4500-ról 60 ezerre emelkedett a golfozók száma.

A jelenleg a nemzetközi versenyektől még távol maradó magyar golfozók tábora hamarosan több profi játékossal is bővülhet. Ennek egyik jele az is, hogy mind több tehetséges fiatal játékos lép pályára a golfversenyeken, amelyeknek ma Magyarországon hat regisztrált (öt 18 lyukú és egy 9 lyukú) pálya szolgál helyszínül.