Monstre irodaház épül a Dózsa György úton

2006.06.13. 21:47
A Dózsa György út és a Lehel út sarkánál építi az ország legnagyobb irodaházát, a Spirált a GTC. A fejlesztő cég ezzel magának készül átadni a irodapiaci méretfronton megszerezhető vezető címet, mert kedden nyílt meg Váci úti vállalkozásának, a Center Pointnak a második része is. Jelenleg ez a megduplázott épület rendelkezik a legnagyobb irodaterülettel.

Tovább terjeszkedik a XIII. kerületben a GTC. A luxuslakásokat kínáló RiverLoft és a Center Point 1-2 irodaház projektje után egy 62 ezer négyzetméteres beruházás megkezdését jelentette be a cég magyarországi vezérigazgatója.

A Spirál névre keresztelt projekt - elszakadva a Váci úti folyosótól - a Dózsa György úton, a Hősök tere felé épül majd. A GTC több mint egyéves munkával megszerezte az utcafronton jelenleg autószerelő műhelynek helyt adó épületet a Szabolcs utca és a Dózsa György út sarkán, amelynek bontását még a nyáron megkezdik. A 4-5 fázisban felépülő komplexum nevét ettől a narancssárgás ipari épülettől örökölte. Az irodaház-együttes első lépcsőben, 2008 elejére elkészülő eleme 175 méteres szakaszon változtatja meg a Dózsa György út képét, de a folytatódó projekt - körülölelve a Dózsa-Lehel sarkon álló lakóházat - a Lehel útra is tervez új épületet. Az átriumokkal és üzleti passzázzsal kiegészülő ingatlanok tervezésével a Center Pointot megalkotó Zoboki-Demeter irodát bízták meg.

A GTC kedden avatta a Váci úton álló Center Point irodaház második, befejező darabját. A gyors üzleti sikert hozó eredeti épület mellé nyolcemeletes kiegészítést húzott fel rövid idő alatt a cég. Az összességében 50 millió eurós beruházás így most már 41 ezer négyzetméter bérelhető irodaterülettel rendelkezik.  • Hírek
  • Támogatások