Jácint
16 °C
31 °C

Gyanús cég a befektetési piacon

2008.09.10. 07:53
Telefonon keresnek meg ügyfeleket egy japán befektetési cég nevében. A PSZÁF szerint kockázatosak a befektetések, a cégnek nincs engedélye.

Egy Japánban bejegyzett társaság, bizonyos First Prime Group Ltd. képviseletében egyes személyek magyar magánügyfeleket keresnek fel telefonon befektetési ajánlatokkal - figyelmeztet honlapján a pénzügyi felügyelet (PSZÁF).

Tevékenységük során a társaság honlapjára - firstprimegroup.net - is hivatkoznak, illetve ide irányítják a megkeresettek figyelmét.

Binder István, a PSZÁF szóvivője elmondta: a társaság a befektetési szolgáltatás végzéséhez nem rendelkezik magyar felügyeleti engedéllyel, ezért a PSZÁF felhívja a figyelmet arra, hogy a First Prime Group Ltd. képviselői által esetlegesen ajánlott befektetési lehetőségek fokozottan kockázatosak, és azokra nem terjed ki a Befektető-védelmi Alap által nyújtott biztosítás sem.

Hasonló esettel találkozott a PSZÁF 2004-ben: a DT Diamond Zrt. akkor színes gyémántokat értékesített befektetőknek, azt ígérve, hogy egy év után kimagaslónak tekinthető, több mint 20 százalékos hozammal vásárolja vissza a köveket. A felügyelet akkor feljelentette a társaságot jogosulatlan pénzügyi tevékenység végzése miatt.