Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyanús cég a befektetési piacon

2008.09.10. 07:53
Telefonon keresnek meg ügyfeleket egy japán befektetési cég nevében. A PSZÁF szerint kockázatosak a befektetések, a cégnek nincs engedélye.

Egy Japánban bejegyzett társaság, bizonyos First Prime Group Ltd. képviseletében egyes személyek magyar magánügyfeleket keresnek fel telefonon befektetési ajánlatokkal - figyelmeztet honlapján a pénzügyi felügyelet (PSZÁF).

Tevékenységük során a társaság honlapjára - firstprimegroup.net - is hivatkoznak, illetve ide irányítják a megkeresettek figyelmét.

Binder István, a PSZÁF szóvivője elmondta: a társaság a befektetési szolgáltatás végzéséhez nem rendelkezik magyar felügyeleti engedéllyel, ezért a PSZÁF felhívja a figyelmet arra, hogy a First Prime Group Ltd. képviselői által esetlegesen ajánlott befektetési lehetőségek fokozottan kockázatosak, és azokra nem terjed ki a Befektető-védelmi Alap által nyújtott biztosítás sem.

Hasonló esettel találkozott a PSZÁF 2004-ben: a DT Diamond Zrt. akkor színes gyémántokat értékesített befektetőknek, azt ígérve, hogy egy év után kimagaslónak tekinthető, több mint 20 százalékos hozammal vásárolja vissza a köveket. A felügyelet akkor feljelentette a társaságot jogosulatlan pénzügyi tevékenység végzése miatt.