Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Pert vesztett a Gyermely-hasonmás

2005.05.06. 13:45
El kell távolítani a kereskedelmi láncok polcairól a a Mary-Ker Kft. Korona tésztáját, mert az a megtévesztésig hasonlít a Gyermely Rt. termékeire - tájékoztatta az Indexet a Germely Rt. A Mary-Ker nem nyilatkozik, míg meg nem kapják az írásos ítéletet, de hitelrontás miatt beperli a Gyermelyt.
A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a Mary-Ker Kft tisztességtelen piaci magatartást tanúsított, amikor Korona márkanevű tésztáját a Gyermely Rt, termékéhez a megtévesztésig hasonló csomagolásban hozta forgalomba - tájékoztatta az Indexet a Gyermely Rt. A jogerős ítélettel egy 1998 óta tartó pereskedésnek lett vége.

A bíróság eltiltotta a céget a további jogsértéstől, ezért Mary-Kernek el kell távolítania a Korona tésztát a boltok polcairól. A cég elnök-vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a Mary-Ker ellen több milliárdos nagyságrendű kártérítési pert is indítanak.

#alt#

A Mary-Ker tájékoztatása szerint a felek egyike sem kapott még írásos határozatot, de nyilvános ítélethirdetés már volt. A cég szerint a Gyermely Rt. által közöltek téves jogértelmezésen alapulnak, félrevezetőek és súlyos tárgyi tévedéseket tartalmaznak. A cég addig nem kíván nyilatkozni, míg az ítéletet kézhez nem kapják, a Gyermely ellen azonban pert indítanak. A Mary-Ker hangsúlyozta, hogy a Gyermely nem jogosult arra, hogy cég a kereskedelmi partnereinek felszólítást küldjön.

A Magyar Márkaszövetség üdvözölte a döntést. Fekete Zoltán főtitkár szerint tarthatatlan, hogy egyes cégek a nagy reklám költségvetésű társaságok kárára, azok márkaneveit, vagy csomagolását utánozva szereznek piaci részesedést.