Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Gyurcsány február közepén teríti ki lapjait

2009.01.25. 15:05
A jövő csütörtöki, január 29-i parlamenti rendkívüli ülésnapon a kormány még csak a tervezett intézkedések körvonalait, nagyságrendjét ismerteti, jelezte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A lakossággal még meg kell értetni széles körben, hogy milyen mély is a válság, és ezért egy sor területen változtatni kell, indokolt. A konkrétumokra február közepéig várnunk kell.

A kormány február közepétől március végéig áll elő a konkrét törvényjavaslatokkal, hogy az első lépések július 1-jével életbe is léphessenek - vázolta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kabinet terveinek időzítését azt követően, hogy közel 60 érdekképviseleti vezetővel, szakszervezeti képviselőkkel négy órás megbeszélést folytatott. A tervezett intézkedésekre semmi utalást nem tett a kormányfő, csupán jelezte, hogy azoknak csak egy része lét hatályba júliusban, több lépés szeptemberben, több pedig jövő januárban élesedik. Szavai szerint a kormány hosszú távú intézkedések sorát kívánja megtenni.

gyurcsany bajnai

Az elmúlt napokban többekben olyan várakozás alakulhatott ki, hogy a kabinet már a január 29-re összehívott rendkívüli parlamenti ülésnapon megosztja a nyilvánossággal konkrét terveit. Iyen nem lesz, helyette a jelenlegi helyzet megértése, értékelése, és a beavatkozás irányának és nagyságrendjének kijelölése lesz a parlamenti összejövetel célja, emelte ki Gyurcsány.

Erre azért van szükség, indokolt, mert bár a kormányban és a társadalmi partnerekben megvan az elhatározás a határozott és gyors változásokra, ám a lakosság széles körében nincs meg az a vélekedés, felismerés, hogy mély, az egész világra kiterjedő válsággal állunk szemben és ez átfogó válaszokat kíván meg. Még sokat kell dolgozni azért, hogy az emberek értsék, mi a helyzet és szülessen meg bennük is az elhatározás a változásokra, de húzni nagyon nem lehet az időt - magyarázta a kormányfő. Hozzáfűzte: modellváltásra, reformokra, új nemzeti gazdaság- és társadalomstratégiára van szükség.  • Vennék
  • Hírek