Ágnes
-1 °C
2 °C

Jelentős tőkecsökkentés a Győri Keksznél

2004.04.20. 08:18
Annyi pénzt hagyott a Danone a vállalatban, amennyi a gyár idei vesztesége volt. A társaság szerint ez semmilyen hatással nincs a Győri Keksz Kft. működésére.
Szokatlanul nagy törzstőkecsökkentést hajtott végre a Danone-csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. A cég a tízmilliárd forintos nagyságrendű árbevételéhez képest magas, 9,8 milliárd forintos törzstőkéjét szállította le 2,3 milliárdra. A 7,5 milliárdos csökkentésből 1,2 milliárdnyi veszteség rendezését szolgálja, míg a többit kivonták - derült ki a cégbírósági adatokból.

Forrásátrendezés

A tőkeleszállítás semmilyen hatással nincs a Győri Keksz Kft. működésére - válaszolták a társaság részéről a Napi Gazdaság kérdésére. Ez a pénzügyi módosítás kizárólag a források átrendezését jelenti, a magyarországi termelésbe fektetett összeg nem változik. A kft.-t - derül ki a cég válaszából - korábban felültőkésítették, az új tőkeösszeg jobban megfelel a vállalat méretének és üzletmenetének.

A győri cég a legfrissebb nyilvánosan hozzáférhető - 2002-es - eredmény-kimutatása szerint egy év alatt 2,3 milliárd forinttal faragta az egy évvel korábbi 3,1 milliárdra rúgó üzemi veszteségét. A mérleg szerinti eredményén pedig ötvenmillió forinttal javított, így a veszteség 2002-ban 688 millióra mérséklődött.

Rövid lejáratú kötelezettségeit 250 millió forinttal csökkentette. Kérdés egyelőre, hogy milyenek voltak a 2003-as eredmények, amelyekhez minden bizonnyal szorosan kapcsolódott a tőkeszerkezet átalakítása.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft