Árpád
-2 °C
4 °C

Győrbe jön az egyik nagy autóalkatrész-gyártó

2007.10.02. 07:24
Hamarosan kezdődik, jövő év végéig pedig be is fejeződik a győri üzem felépítése. Textil alapanyagú alkatrészeket gyártanak majd.

A Napi Gazdaság információi szerint a győri ipari parkban építi fel első kelet-közép-európai üzemét a világ egyik legnagyobb, különböző textilalapú autóalkatrészeket gyártó cége, az olasz-amerikai Tintoria Piana-csoport. Az ipari parkban a lap információit megerősítve közölték, a társaság a közelmúltban 18 400 négyzetméteres területet vásárolt, s azon már jövőre egy közel 2 milliárd forintos beruházás megvalósításába kezdenek.

Az 1929-ben alapított Tintoria Pianának jelenleg két vezető vállalata van. Az egyik az olasz Tintoria Piana Clerico & Figli s.p.a., a másik pedig az Egyesült Államok piacát kiszolgáló Tintoria Piana U.S. Inc. A társaság több mint fél évszázada gyárt olyan textil- és poliészteralapú autóalkatrészeket, amelyeket a gépkocsik szigetelésére és kárpitozására használnak.

Az 5 ezer négyzetméteres győri üzem, amelyhez egy nagy alapterületű logisztikai központ is csatlakozik majd, várhatóan a jövő év végére készül el, s kezdetben 60-70, később pedig 150 dolgozót foglalkoztat. A komplexumot úgy alakítják ki, hogy az később viszonylag kis költséggel tovább bővíthető legyen. A magyar anyavállalat, a Tintoria Piana MGR Festöde Kft. a világ vezető autógyárainak, többek között az Audinak, textil alapanyagú alkatrészeket gyárt majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?