Vilhelmina
11 °C
28 °C

Győrbe jön az egyik nagy autóalkatrész-gyártó

2007.10.02. 07:24
Hamarosan kezdődik, jövő év végéig pedig be is fejeződik a győri üzem felépítése. Textil alapanyagú alkatrészeket gyártanak majd.

A Napi Gazdaság információi szerint a győri ipari parkban építi fel első kelet-közép-európai üzemét a világ egyik legnagyobb, különböző textilalapú autóalkatrészeket gyártó cége, az olasz-amerikai Tintoria Piana-csoport. Az ipari parkban a lap információit megerősítve közölték, a társaság a közelmúltban 18 400 négyzetméteres területet vásárolt, s azon már jövőre egy közel 2 milliárd forintos beruházás megvalósításába kezdenek.

Az 1929-ben alapított Tintoria Pianának jelenleg két vezető vállalata van. Az egyik az olasz Tintoria Piana Clerico & Figli s.p.a., a másik pedig az Egyesült Államok piacát kiszolgáló Tintoria Piana U.S. Inc. A társaság több mint fél évszázada gyárt olyan textil- és poliészteralapú autóalkatrészeket, amelyeket a gépkocsik szigetelésére és kárpitozására használnak.

Az 5 ezer négyzetméteres győri üzem, amelyhez egy nagy alapterületű logisztikai központ is csatlakozik majd, várhatóan a jövő év végére készül el, s kezdetben 60-70, később pedig 150 dolgozót foglalkoztat. A komplexumot úgy alakítják ki, hogy az később viszonylag kis költséggel tovább bővíthető legyen. A magyar anyavállalat, a Tintoria Piana MGR Festöde Kft. a világ vezető autógyárainak, többek között az Audinak, textil alapanyagú alkatrészeket gyárt majd.