Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerdán 6 forinttal drágul a gázolaj

2008.03.10. 12:56
Tovább tart az áremelési hullám a benzinkutakon. Szerdán a dízelesek literenként újabb 6 forinttal fizethetnek többet a tankolásért. A benzin ára nem változik.

Újabb húsba vágó csapást kénytelenek elszenvedni a dízelautós tulajdonosai. Szerdán nulla órától ugyanis a Mol ismét árat emel, ezúttal 6 forinttal növeli a gázolaj literenkénti árát – tudta meg a Portfolio.hu. A benzin ára változatlan marad, így a benzin-gázolaj árolló igencsak kinyílt az előbbi javára.

A szerdai emelés azt jelenti, hogy az olajtársaság ezután már nagykereskedelmi áron is bruttó 299 forintért kínálja gázolajat. A benzin literjéért továbbra is 284,5 forintot kér a Mol.

A kiskereskedelmi árak szerdán várhatóan már mindenhol átlépik a literenkénti 300 forintos határt. A legolcsóbb kutakon 301 forint körül lehet az olajár, a legdrágábbakon viszont már most 320 forint körül van, így azokon szerdától akár 325 forintba is kerülhet egy liter olaj.

A Portfolio emlékeztet arra, hogy az emelés nem tekinthető meglepetésnek. Szombaton már jelezték, hogy ilyen lépés várható a héten a nemzetközi jegyzésárak emelkedése, valamint a forint gyengülése miatt.