Vazul
11 °C
25 °C

Már földgázból is lesz Tesco gazdaságos

2008.11.25. 07:33
November végétől február végéig földgázt is vásárolhatunk 34 hazai Tescóban. Az áruházlánc és az Emfesz Kft. közös akciójában nyolc százalékkal olcsóbb gázhoz juthat, aki eddigi szolgáltatóját lecseréli az ukrán érdekeltségű cégre.

Jelenlegi mintegy 10 ezer lakossági fogyasztójának legalább megháromszorozódását várja az Emfesz Kft. – Magyarország első alternatív gázszolgáltatója – gas.hu lakossági szolgáltatása a Tescóval kialakított együttműködéstől. Ennek keretében 34 Tesco-áruházzal közös értékesítési akciót tartanak november végétől jövő év február 28-áig.

Az akció során a Tesco Pénzügyi Partner és a gas.hu értékesítési pontjain kedvezményesen köthető papíralapú gázszerződés, amely ugyanazt a 8 százalékos kedvezményt biztosítja, mint a korábbi internetes szerződéskötés. Mint Biczók András, az Emfesz kereskedelmi igazgatója elmondta, az akció keretében új szerződést kötők egyhavi gázszámlájukat takaríthatják meg a szolgáltatóváltással és a kedvezmény mindaddig érvényben marad, amíg létezik a közüzemi szolgáltatás.

A jövő júliusi teljes piacnyitást követően pedig az egyetemes szolgáltatás mindenkori árszintjéhez képest biztosítják ezt az árkedvezményt. A gas.hu internetes portál átvállalja a teljes ügyintézést (a régi szerződés felmondását is), és ugyanezeket az egyszerűsítéseket biztosítják az áruházakban történő papíralapú szerződések esetében is. A gas.hu egyébként 2008. február 1-je óta nyújt alternatív szolgáltatóváltási lehetőséget a hazai gázpiacon, és már eddig több mint 10 ezer lakossági szerződést kötöttek.