Jenő
-3 °C
6 °C

Hamecz István az OTP-be ment

2007.02.20. 12:56
Az OTP Alapkezelő Zrt. vezetője lesz március elsejétől Hamecz István, a Magyar Nemzeti Bank eddigi ügyvezető igazgatója. A szakember már korábban bejelentette a távozását.

Az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósága március 1-jei hatállyal az igazgatóság elnökévé választotta Hamecz Istvánt, a Magyar Nemzeti Bank távozó ügyvezető igazgatóját - közölte az alapkezelő a Magyar Tőkepiacban. Az új vezető Holtzer Pétert váltja az OTP Alapkezelő élén. Holtzer 2005. március 21-től 2007. február 18-ig töltötte be az igazgatóság elnökének tisztét. Ezt megelőzően, 2002 márciusától 2005. március 21-ig az OTP Alapkezelő vezérigazgatója volt. Az alapkezelő igazgatóságába Hameczen kívül két másik új igazgatósági tagot is választottak, Simon Pétert és Gáti Lászlót.

150 millió euró alárendelt tőke
Az OTP Bank Nyrt. megbízta az ABN Amro befektetési bankot, szervezzen 150 millió euró tervezett névértékű rábocsátást a korábban kibocsátott 300 millió euró névértékű, 5,27 százalékos kamatozású alárendelt kölcsöntőke (Lower Tier 2) kötvényre - tette közzé a hitelintézet kedden a BÉT honlapján. A tranzakció a közeljövőben valósul meg, a piaci feltételek függvényében. A kibocsátás FSA (Financial Supervisory Agency) / ICMA (International Capital Market Association) stabilizáció szerint történik. Az OTP Bank Moody's-hitelminősítése az idegen devizában felvett alárendelt kölcsöntőkére A2, stabil. (MTI)

Szalai Sándor, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, Holtzer Péter a szakmaváltás mellett döntött, és az alap- és vagyonkezelői tevékenységet elhagyva a tanácsadói területen kíván dolgozni. A vezérigazgató szerint az alapkezelő igazgatóságában történt változások az OTP-csoport regionális működésének erősítése irányába mutatnak. A bankcsoport az alap- és vagyonkezelés területén is több országban kíván megjelenni 2007-től kezdődően. Ezen a területen Magyarországon kívül eddig csak Bulgáriában volt aktív. A kijelölt stratégia megvalósítása a munkaszervezésben is igényel változásokat, ami szintén az igazgatóság kibővítését indokolta - mondta Szalai Sándor.

Hamecz István, az MTI-nek elmondta, március elsejével közös megegyezéssel távozik az MNB-től. A jegybankár korábban az Indexen beszélt először nyilvánosan távozásáról, hangsúlyozva, tervezett lépését a jegybankban tavaly januárban, a választások előtt bejelentette. "Szó sincs arról, hogy az elnökcserével függne össze a távozásom, Simor Andrással baráti a viszonyom, és ő is tudott korábbi elhatározásomról" - fogalmazott a Portfolio.hu jegybankelnöki szavazását a kezdettől fogva vezető szakember. 13 év elég volt az MNB-ben, új kihívásokra vágytam - mondta lapunknak, kiemelve, szerinte a létező legjobb döntés született az MNB új elnökének személyéről.

Hamecz rövid időn belül a második jegybanki vezető, aki az OTP-hez igazol. Urbán László, aki 2005 óta volt a jegybank jogi igazgatója és titkárságvezetője, januárban jelentette be: az OTP vezérigazgató-helyetteseként folytatja pályáját. Utóbbi poszt Spéder Zoltán távozásával üresedett meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?