Aladár, Álmos
2 °C
12 °C

Hardy Mihály lett a Tesco szóvivője

2006.10.06. 18:39
Az Egyenleg, a Híradó, a Hét egykori műsorvezetője, a Magyar ATV egykori hírigazgatója, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének alelnöke került a Tesco megüresedett szóvivői pozíciójába.

Hardy Mihály személyében új kommunikációs igazgatója van a Tesco Global Zrt.-nek, tájékoztatta a társaság pénteken közleményben az MTI-t. A poszt akkor üresedett meg, amikor Danks Emese, korábbi igazgató 2006 augusztusától átvette a kormányszóvivői megbízást.

Az új szóvivő korábban 26 éven át dolgozott televíziós újságíróként és kommunikációs tanácsadóként. Legutóbb 2003 és 2005 között a Magyar ATV hírigazgatója volt, előtte 1997 és 2000 között a TV 3-ban töltött be különböző posztokat, egyebek között hírigazgató és a HÍR 3 műsorvezetője volt.

Hardy újságíró pályáját a Magyar Televízióban kezdte 1980-ban a híradó külpolitikai hírszerkesztőjeként. 1985 és 1991 között a Magyar Televízió - usankás bejelentkezéseiről megismert - moszkvai tudósítójaként dolgozott, később az Egyenleg, a Híradó, a Hét és az Európa Magazin szerkesztő-műsorvezetője volt.

Hardy Mihály 49 éves, nős, három gyermeke van. Angol, orosz és spanyol nyelven is beszél. Alelnöke a legnagyobb magyarországi újságíró szervezetnek, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. Szakmai pályafutása során megkapta a Táncsics Mihály díjat (1991) és a Magyar Pulitzer Emlékdíjat (2000).

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!