Piroska
3 °C
4 °C

Nem itthon gyártották a visszahívott IKEA-s heringkonzerveket

2007.05.14. 12:07
Finnországban gyártották azokat a heringkonzerveket, melyeket visszahívtak, mert üvegdarabokat találtak néhányban. Magyarországon kívül 23 országot érint a termékvisszahívás.

Nem Magyarországon csomagolták azokat az IKEA Foods konzerveket, melyeket visszahívtak a múlt héten - nyilatkozta az IKEA kommunikációs igazgatója az Indexnek. Mint arról mi is hírt adtunk, az IKEA bevonta a 2008. 02. 13-i szavatossági lejáratú marinált hering konzerveket, mert arról kaptak jelentést, hogy néhányban nagy üvegdarabokat találtak.

Az érintett konzervek gyártási helye Finnország volt. A termékvisszahívás Magyarország mellett további 23 országot érint. Az IKEA egyelőre nem tudta megmondani, a gyártási folyamat során, mikor kerülhetett üvegdarab a termékekbe. Elővigyáztosságból azonban minden szóba jöhető terméket bevonnak - mondta az áruházlánc PR-igazgatója. Geröcs Vendel a bevonandó termékek pontos számát azonban nem tudta megmondani.

Az érintett marinált hering Svád Finomságok boltjában kapható. A termékvisszahívás más konzerveket nem érint. A vásárlókat arra kéri az áruház, hogy vigyék vissza a konzerveket a legközelebbi áruházba, ahol visszakapják a pénzüket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!