Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem itthon gyártották a visszahívott IKEA-s heringkonzerveket

2007.05.14. 12:07
Finnországban gyártották azokat a heringkonzerveket, melyeket visszahívtak, mert üvegdarabokat találtak néhányban. Magyarországon kívül 23 országot érint a termékvisszahívás.

Nem Magyarországon csomagolták azokat az IKEA Foods konzerveket, melyeket visszahívtak a múlt héten - nyilatkozta az IKEA kommunikációs igazgatója az Indexnek. Mint arról mi is hírt adtunk, az IKEA bevonta a 2008. 02. 13-i szavatossági lejáratú marinált hering konzerveket, mert arról kaptak jelentést, hogy néhányban nagy üvegdarabokat találtak.

Az érintett konzervek gyártási helye Finnország volt. A termékvisszahívás Magyarország mellett további 23 országot érint. Az IKEA egyelőre nem tudta megmondani, a gyártási folyamat során, mikor kerülhetett üvegdarab a termékekbe. Elővigyáztosságból azonban minden szóba jöhető terméket bevonnak - mondta az áruházlánc PR-igazgatója. Geröcs Vendel a bevonandó termékek pontos számát azonban nem tudta megmondani.

Az érintett marinált hering Svád Finomságok boltjában kapható. A termékvisszahívás más konzerveket nem érint. A vásárlókat arra kéri az áruház, hogy vigyék vissza a konzerveket a legközelebbi áruházba, ahol visszakapják a pénzüket.