Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Akciós hiteleket kínálnak a bankok

2004.11.17. 08:11
Az év vége közeledtével igyekeztek még csábítóbb személyihitel-konstrukciókkal előállni a bankok. Az eszköztár igen változatos, az akciós kamaton kívül megjelent például a havi kamatra vonatkozó ajánlat, illetve a gépkocsinyeremény kilátásba helyezése is.
Az év utolsó néhány hetére igyekeztek még csábítóbbá tenni személyikölcsön-konstrukcióikat a bankok: a kínálatban akciós kamat, nyereménysorsolás, illetve halasztott törlesztés is szerepel. A Budapest Bank Privát Kölcsönét év végéig akár idei törlesztés nélkül, havi egyszázalékos kamattal is megkaphatja az ügyfél. A havi egyszázalékos kamatajánlat viszont csak öt- és hatéves futamidőnél igényelhető, 500 ezer és 4,5 millió forintos kölcsönöszszeg között. Az ajánlat élét tovább tompítja, hogy ennél a konstrukciónál az adminisztrációs díj - ami, tulajdonságai alapján, a kezelési költségnek felel meg - magasabb a bank standard konstrukciójánál alkalmazottnál, mértéke havi 0,69 százalék.

Akciós kamat

A HVB Bank akciós kamattal árulja személyikölcsön-konstrukcióit. A forint alapú hiteleknél a kedvezmény mértéke kettő, a deviza alapú kölcsönöknél pedig egy százalék. Ennek eredményeképp - összeghatártól függően - akár hajszállal 20 százalék alatti kamattal is forintkölcsönhöz lehet jutni a HVB-nél, a svájci frank alapú hitel éves kamata pedig - szintén viszonylag magas összegnél - tíz százalék alá is csúszhat.

Nyerjen autótí!

A Raiffeisen nyereményjátékkal igyekszik tovább növelni az érdeklődést a személyi kölcsöne iránt: azok, akik december 17-ig igényelnek kölcsönt és január 14-ig meg is kapják, személyautót nyerhetnek. A CIB Bank Gyorskölcsön nevű konstrukcióját reklámozza erőteljesen internetes honlapján: a hitel maximális összege félmillió forint, amit egy órán belül számláján tudhat az ügyfél. A hitel kamata 19,99 százalék, a kezelési költség viszont igen derekas, évi négyszázalékos. Ezt viszont az ügyfélnek nem kell megfizetnie, ha az igényléstől számított egy éven belül CIB-es számlára utaltatja legalább nettó 50 ezer forintos bérét, illetve legalább havi két közüzemi megbízás teljesül erről a számláról. A rendkívül gyors hitelbírálattal ugyanakkor a CIB nincs egyedül, az internetes honlapokon található ajánlatok szerint szinte minden banknál napon belüli elbírálásra számíthat az igénylő: ez persze nyilván akkor igaz, ha felkészülten, a szükséges iratokkal együtt érkezik a bankfiókba.