Auguszta
-7 °C
0 °C

Nagyon akarják a bankok, hogy hitelből vásároljunk ajándékot

2007.10.30. 07:35
A bankok egy része arra számít, hogy már ezen a héten elkezdődhet a karácsonyi vásárlási roham, mások csak későbbre várják, de hitelkampányt - biztos, ami biztos - már többen is indítottak.

A Raiffeisen hagyományosan az utolsó negyedév első részében kezdi meg év végi akcióit - mondták a banknál. Idei őszi ajánlatukat (ez az október 15. és december 21. közötti hiteligénylésekre vonatkozik, a folyósításnál a határnap január 10.) több devizanemben és kiemelt összegekre hirdették meg.

Ajtót nyitunk a futárnak

Az idei év kormányzati megszorításai kedvezőtlenül hatottak a lakosság fizetési képességére, ráadásul a szabad felhasználású jelzáloghitelek és devizaalapú kölcsönök térnyerése folyamatosan szűkíti a forintalapú fedezetlen hitelek mozgásterét, amire a Citibank igyekszik megfelelő választ adni - tájékoztatták lapunkat. A Citinél most a meglévő ügyfeleknek nyújtott kedvezmények mellett az ügyfélakvizíció áll a kampányok fókuszában.

Az új ügyfeleknek szóló ajánlatok között szerepel: másfél millió forint feletti, hosszú futamidőre felvett hitelösszeg 3 százalékos kedvezménnyel; hitelkártya és személyi kölcsön egyetlen igénylés alkalmával; jövedelemvizsgálat nélküli igénylés biztosítási számla alapján. Aki pedig - mondták el - otthonról, egyszerűen és kényelmesen szeretne pénzhez jutni, ahhoz 1 perces internetes előzetes hitelbírálat után a Citibank internetes futárai személyesen mennek el, és gyűjtik be a szükséges dokumentációt.

Mindennel kedveskednek

A Budapest Bank (BB) is a piaci viszonyok változásával indokolja, hogy olyan speciális konstrukciókat dolgoztak ki, amelyek hosszabb futamidő esetén kedvező kamatot biztosítanak. Az idei igénylésekből az derül ki, hogy az ügyfelek szívesen választanak ilyen konstrukciókat, hiszen a havi törlesztőrészletek alacsonyabbak, ezért kevésbé terhelik meg a háztartásokat.

A BB a bevásárlásokra ajánlja önerő nélküli konstrukcióját, valamint azt a megoldás, amelynél a hitel törlesztését kezdhetik két hónappal később is az igénylők, így a karácsonyi időszakban ezzel a kiadással nem kell számolniuk. Az már szinte hagyomány - hangsúlyozták -, hogy minden karácsony előtt a jóváhagyott hitelkártya-igénylések mellé valamilyen kedvezményt vagy ajándékot ad a bank. Ez az idén sem lesz másképp, kártyatípustól függően első éves díjelengedést, vásárlási visszatérítést vagy ajándéktárgyat kapnak az ügyfelek.

Az OTP Bank az idén is több akciós konstrukcióval készül a karácsonyi szezonra, több mint ezer szerződéses partner bevonásával. Személyi kölcsönben is rendkívül kedvező törlesztőrészletű akciót készítenek elő, de erről egyelőre semmit sem árultak el.

A CIB is titkolja még újabb ajánlatát, bár azt hangsúlyozták: a karácsony közeledtével - mint ahogy az évek óta tapasztalható - a vásárlási kedv növekedésével párhuzamosan a bank fogyasztási- és áruhitel típusú konstrukcióinál számos akcióra lehet számítani. Ez a bank is indított azonban már október közepén egy akciót. Ennek keretében régi és új ügyfeleiknek egyaránt elengedik a hitel-, illetve bevásárlókártyához igényelt társkártya első éves díját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!