Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Horn szerint nem lesz kamatadó

2004.04.27. 13:11
Horn Gyula szerint nincs szó róla, és senki nem is tervezi a kamatadó bevezetését.
Lassan az energiánk abban kell hogy kimerüljön, hogy cáfoljuk a sokféle hazugságot és rágalmat, nincs szó róla, és senki nem is tervezi semmiféle kamatadó bevezetését - jelentette ki Horn Gyula szocialista politikus. A politikus szerint a Pénzügyminisztérium apparátusa kitalál mindig valami olyasmit, amitől idegesek lesznek a politikusok, ami még elviselhető, de amitől idegesek lesznek az emberek is.

Jó passzban

Az európai parlamenti képviselőkre váró feladatokról szólva kifejezte meggyőződését, hogy a szocialisták "a nemzeti érdekeket képviselik, de úgy, hogy figyelembe veszik a nemzetközi elvárásokat is." Az európai uniós döntések 80 százaléka az Európai Parlamentben születik, és nem mindegy, hogy milyen eredménnyel. Példaként az abortuszról folyó vitát említette. "Nekem az a véleményem, hogy a nők mondják meg, hogy élni akarnak a lehetőséggel vagy sem" - fűzte hozzá.

Horn Gyula szerint "jó passzban van az ország a gazdasági teljesítményt illetően". Szavai szerint 50 százalékkal nagyobb a gazdasági növekedés, mint az előző kormányzat idején. "Még nem volt olyan kormánya ennek az országnak, mint a mostani, amely annyit adott volna az embereknek" - jelentette ki. Háromszor akkora volt a béremelkedés, mint az előző négy évben, és két év átlagában 18 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke.

"Az embereknek joguk van az igazságot tudni, mi azt szeretnénk, hogy ne alakuljon ki egy olyan helyzet, amely teljesen eltereli a figyelmet az európai parlamenti választásokról" - mondta Horn Gyula.