Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Csányi is beszáll a szállodaépítésbe

2004.10.25. 08:03
Elképzelhető, hogy Demján Sándor mellett Csányi Sándor is részt vesz abban a tízmilliárd forintos, Mediterrán Kapu néven futó ingatlanfejlesztésben, amelynek keretében több szállodát is építenek Siklóson és Harkányban.
A magánemberként a Siklós és Harkány közelében már ma is jelentős érdekeltségekkel rendelkező Csányi Sándor, az OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatója is részt vett azon a minapi zártkörű siklósi tárgyaláson, amelynek a térség történetének egyik legnagyobb volumenű ingatlanfejlesztése volt a témája - erősítette meg a Napi Gazdaság információit Kozma Sándor, a dél-baranyai város alpolgármestere. Bár a megbeszélés részleteiről Kozma nem kívánt nyilatkozni, azt elmondta: nem kizárt, hogy a bankár pénzügyi befektetőként szerepet vállal a több mint 10 milliárd forint értékű, részben uniós forrásokból finanszírozott program megvalósításában.

A megbeszélésen Csányin kívül jelen volt Demján Sándor is. Abban állapodtak meg, hogy a tárgyalást a közeljövőben a harkányi polgármester bevonásával folytatják, egyrészt mert a program elsősorban az ottani gyógyvíz hasznosítására épül, másrészt a tervek között jelentős volumenű harkányi beruházások is szerepelnek. A Mediterrán Kapu nevet viselő beruházás keretében többek között egy átfogó várrehabilitációs programba kezdene a Demján nevével fémjelzett befektetői csoport. Ennek része lenne egy ötcsillagos szálloda, valamint több kapcsolódó vendéglátó-ipari létesítmény kialakítása.

A vár közelében - zöldmezős beruházással - konferencia-központot, valamint egy 270 szobás, négycsillagos és egy 70 szobás, háromcsillagos gyógyszállót építenének. Harkányban ugyancsak gyógyszálló, valamint aquapark készülne. Az alpolgármester arról nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, hogy a program végrehajtása mikor kezdődik el, ám nem kizárt, hogy az előkészítő tárgyalások még az idén lezárulnak. Takács Ildikó, a TriGránit Rt. kommunikációs igazgatója lapunknak már korábban úgy nyilatkozott, hogy az ingatlanfejlesztésről folyamatosan tárgyalnak, s ha minden feltétel teljesül, a beruházást az ugyancsak Demján Sándor érdekeltségi körébe tartozó Arcadom Rt. valósítja meg.