Valér
-2 °C
0 °C

Hotel Rózsadomb helyett luxus apartmanház

2002.07.01. 10:20
Sopron közgyűlése hozzájárulásával ma eladják a hányatott sorsú Hotel Rózsadombot. A szálloda a NAPI Gazdaság értesülése szerint 2 milliárd forintnál valamivel kisebb összegért cserél gazdát, később a város további pénzt kaphat az ingatlanért. A vevő kilétét hivatalosan ma jelentik be, meg nem erősített hírek szerint a vásárló mögött álló tulajdonost a Trigránit Rt. tisztségviselői között kell keresni.
Sopron város közgyűlése csütörtökön jóváhagyta, hogy eladhatják a Hotel Rózsadombot, a legutóbbi - sokadik - tender nyertesével aláírható a szerződés, ami ma minden valószínűség szerint meg is történik. Az önkormányzatnak nagy szüksége van a régen várt pénzre, az idei költségvetésbe ugyanis 2,2 milliárd forint bevételt terveztek be a Hotel Rózsadomb értékesítéséből.

A legutóbbi pályázat több mint tucatnyi indulója között a NAPI értesülései szerint több ismert befektető is volt, akik a nyertesnél magasabb árat is ígértek, a fizetőképességüket bizonyító garanciákat azonban nem nyújtották be a legutolsó határidőig sem.

Gibraltári off-shore

A gazdasági napilap úgy tudja, újra próbálkozott a titokzatos gibraltári off-shore cég, az SHK Holding, amely számos tendert nyert meg, ám sohasem fizetett. Nem indult viszont a korábban érdeklődő, az Autókert is birtokló izraeli ingatlanfejlesztő csoport. Az egykor a szerencsejáték-üzletben, ma már az ingatlanpiacon is érdekelt Farkas Imre és családja a Wolf Garden Kft.-n keresztül szintén az utolsó napokig ajánlott a szállodáért pénzt és soproni ingatlanokat.

Luxus apartmanok

Több forrás szerint a végül kiszemelt vevő mögött álló tulajdonost a Trigránit Rt. menedzsmentjében, illetve tisztségviselői között kell keresni. Felmerült a lehetséges vásárlók között a Bartha Ferenc érdekeltségi körébe tartozó konzorcium valamelyik tagja is, amely korábban több alkalommal pályázatot nyújtott be.

Ebben az esetben az említett konzorciumnak az a korábbi elképzelése valósulhatna meg, amelynek megfelelően luxus apartmanházzá építenék át a korábban ötcsillagos hotelnek szánt egykori SZOT-szállót. A Trigánitban is igazgatósági tag Bartha Ferenc azonban határozottan cáfolta, hogy az érdekeltségi körébe tartozó társaságok közül bármelyik a mostani vevők között lenne.

Az egyes források szerint 1,9 milliárd forint körüli vételár alatta marad annak az összegnek, amire az eladó a korábbi pályázatok során számított, de a szerződés tartalmaz egy olyan bónusz-rendszert, amely szerint a lakások értékesítése után az eladási árból további pénzt kapna Sopron. A bónusszal együtt a vételár elérheti a 2,4 milliárd forintot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!