Márk
13 °C
28 °C

Kinyitott a Hozam Plaza

2006.11.08. 12:53
Befektetésijegy-szupermarketet indított az Index és az Erste Bank Befektetési Zrt. A Hozam Plaza jelenleg hét alapkezelő 53 befektetési alapját forgalmazza.

Magyarország első internetes befektetésijegy-szupermarketjét indította el az Erste Bank és az Index. A Hozam Plaza jelenleg hét alapkezelő (Aegon, Budapest, CIB, Erste, ESPA, ING, Quaestor) 53 befektetési alapját forgalmazza.

A befektetési piac fejlődése az utóbbi években rohamosan gyorsul, ennek köszönhetően ma már több mint kétszáz alap működik Magyarországon - mondta Cselovszky Róbert, az Erste Bank Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója. Ezenkívül számos nemzetközi alapkezelő jegyei is elérhetőek a hazai forgalmazóknál.

Az online brókeri szolgáltatást igénybe vevők nagy része nem a naponta kereskedő részvényvásárló típus, hanem a kevés ismerettel rendelkező, de hosszú távon gondolkodó befektető. A Hozam Plaza nekik kínál megoldást azzal, hogy specializáltan csak a befektetési alapok kereskedelmével foglalkozik. A hazai lakosság befektetési szokásai az európai trendet követik, vagyis inkább biztos hozamot hozó papírokba fektetnek. A részvénybefektetés néha fellendül, de inkább az jellemző, hogy a kombinált termékekbe fektetnek. Ennek a piaci igénynek próbál megfelelni a Hozam Plaza.

A szájton egyszerre több alap ajánlatai is elérhetőek. Ez korábban csak a privát banki szolgáltatásokra volt jellemző, és csak egy nagyon szűk ügyfélkör számára volt elérhető. A befektetési alapok így egy helyen elérhetők, elég egy szerződést kötni. A befektetési alapok vásárlása kényelmesebbé és gyorsabbá válik. A befektetési jegyeket majdnem mindenfajta igénynek megfelelően össze lehet állítani, a kockázati szint is választható, illetve különböző időtávra is le lehet kötni a pénzt. Ezenkívül a nemzetközi piacra is ki lehet lépni, vagyis dollárban, euróban is le lehet kötni pénzösszegeket.

A szolgáltatást úgy árazták be, hogy olcsóbb legyen, mint a hagyományos, brókernél adott megbízás, ezért minimális tranzakciós és számlakezelési díjakat határoztak meg. Nagyjából 50 százalékkal olcsóbb az itt adott megbízás. A Hozam Plaza használatának nincs díja, míg az értékpapírszámla számlavezetési díja 0,01 százalék, ami minimum 125, maximum ezer forint lehet. A minimálisan befektethető összeg 50 ezer forint, de elsősorban az 1-2 millió forintot befekteti képes ügyfelek érdeklődésére számítanak. Célcsoportot jelentenek azok az ügyfelek is, akik havonta, kéthavonta 50-100 ezer forintot szeretnének befektetni rövid vagy hosszú távon.