Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar beruházást tervez a Hewlett-Packard?

2002.11.04. 10:03
A NAPI Gazdaság információi szerint számítógépgyártásra készül Magyarországon a Hewlett-Packard Corp. Az újonnan létrehozott kft. - amely a HP első, közvetlen, itteni gyártórészlegét jelentené - a cégbejegyzés szerint egyebek között komputereket, híradástechnikai berendezéseket és irodagépeket állítana elő.
Bár a magyar leányvállalat, a csoport termékeinek itteni kereskedelmével foglalkozó Hewlett-Packard Magyarország Kft. képviselője még nem tudott nyilatkozni az új társaság létrehozásának céljáról, a 2002. október 10-i cégközlöny szerint a hollandiai székhelyű Hewlett-Packard Europe B.V. és a Hewlett-Packard Holding B.V. hárommillió forint jegyzett tőkével már szeptember 4-én bejegyeztette a Hewlett-Packard Kells Kft.-t.

Az új társaság fő tevékenysége a cégbejegyzés szerint számítógépgyártás, de szerepel a tevékenységek között az irodagépgyártás, valamint a vezetékgyártás és az elektronikai alkatrészek gyártása mellett a híradástechnikai berendezések gyártása, illetve a műszaki kutatás, fejlesztés is.

A Hewlett-Packardnak egyébként közvetlenül még nincs Magyarországon gyártókapacitása, nyomtatók azonban már eddig is készültek a csoportnak, például a Flextronics sárvári gyárában.