Piroska
3 °C
3 °C

Magyar beruházást tervez a Hewlett-Packard?

2002.11.04. 10:03
A NAPI Gazdaság információi szerint számítógépgyártásra készül Magyarországon a Hewlett-Packard Corp. Az újonnan létrehozott kft. - amely a HP első, közvetlen, itteni gyártórészlegét jelentené - a cégbejegyzés szerint egyebek között komputereket, híradástechnikai berendezéseket és irodagépeket állítana elő.
Bár a magyar leányvállalat, a csoport termékeinek itteni kereskedelmével foglalkozó Hewlett-Packard Magyarország Kft. képviselője még nem tudott nyilatkozni az új társaság létrehozásának céljáról, a 2002. október 10-i cégközlöny szerint a hollandiai székhelyű Hewlett-Packard Europe B.V. és a Hewlett-Packard Holding B.V. hárommillió forint jegyzett tőkével már szeptember 4-én bejegyeztette a Hewlett-Packard Kells Kft.-t.

Az új társaság fő tevékenysége a cégbejegyzés szerint számítógépgyártás, de szerepel a tevékenységek között az irodagépgyártás, valamint a vezetékgyártás és az elektronikai alkatrészek gyártása mellett a híradástechnikai berendezések gyártása, illetve a műszaki kutatás, fejlesztés is.

A Hewlett-Packardnak egyébként közvetlenül még nincs Magyarországon gyártókapacitása, nyomtatók azonban már eddig is készültek a csoportnak, például a Flextronics sárvári gyárában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!