Sára, Márió
2 °C
6 °C

Díszdobozban a hungarikumok

2003.10.29. 08:36
Leginkább a minisztériumok vásárolják protokollajándéknak, ám vállalatok is szívesen veszik a számozott sorozatban készülő, Ízelítő Magyarországról - Taste of Hungary - elnevezésű exkluzív jellegű díszdobozt, amely a Hungaricum Club tagjainak termékeiből áll.
Három évvel ezelőtt közös fellépéssel az országról kialakított pozitív kép erősítését tűzte ki célul négy patinás cég, a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt., a Pick Szeged Rt., a Tokaj Kereskedőház Rt. és a Zwack Unicum Rt.

Exkluzív ajándék

Nonprofit szerveződésük tagjai olyan cégek lehetnek, amelyek nagy hagyománnyal rendelkező, kiváló minőségű, nemzetközileg ismert és elismert terméket gyártanak, amely alkalmas arra, hogy az országot azonosítsák általa. Ennek szellemében idén júniusban új, ötödik taggal bővült a kör, miután befogadták a híres halasi csipkét gyártó cég tulajdonosát, a Halasi Csipke Alapítványt.

Exkluzív ajándékról lévén szó, természetesen csak néhány ezer példányban készül a doboz, amely a magyar történelem és kultúra kiemelkedő személyiségeiről, illetve látványosságairól prospektust is tartalmaz.

A közös megjelenésből a tagok számára nem származik haszon ahhoz képest, mint ha a termékeket külön-külön értékesítenék, a bevételt a Hungaricum Club működtetésére fordítják. A szervezet céljai között szakmai rendezvények szervezése, vásárokon és kiállításokon való közös megjelenés is szerepel.