Auguszta
-3 °C
2 °C

Élesedik a verseny a Hyundai-gyárért

2003.11.21. 12:34
A Világgazdaság szerint kettőre szűkül a Hyundai Kelet-Európába tervezett üzemére eséllyel pályázó országok köre. Az ügyben sehol nem tudnak biztosat mondani, még a döntések időpontját sem ismerik az érintettek.
November végén kettőre szűkül a Hyundai Kelet-Európába tervezett üzemére eséllyel pályázó országok köre, írja a Világgazdaság cseh hírforrásokra hivatkozva. A gazdasági tárca tud a tervezett döntésről, de nem közölnek részleteket a tárgyalásokról, illetve az ügyről.

Senki nem tud semmit

Végleges döntés legkorábban csak február végén születhet, idézi a Világgazdaság Bodrogi Piroskát, a Hyundai Autó Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját. Az Indexnek a Hyundainál elmondták, hogy egyelőre még nagyon képlékeny az ügy, még az is elképzelhető, hogy februárban csak szűkítik a pályázók számát.

A dél-koreai cég delegációi járják a térség országait, és felmérik a lehetőségeket. Az Index kérdésére a Hyundai Autó Hungary Kft.-nél nem tudták megmondani, jönnek-e még delegációk Magyarországra.

A csehek a befutók

Az előzetes hírek szerint Magyarországon Tatabánya, Miskolc és Debrecen kerülhet szóba, a térségből pedig Lengyelország, Szlovákia és Csehország pályázik. A szöuli lapok már többször is Csehországot említették a legesélyesebb pályázóként - írja a Világgazdaság. Az ottani lehetséges helyszínek között szerepel Zatec, míg Szlovákiában Zilina pályázik nagy esélyekkel a beruházásra.

Tatabányának még nincs biztos helye a pályázók között, közölték kérdésünkre a Polgármesteri Hivatalban. Még ők is várják a döntést, de még folynak a tárgyalások. Azok végéig nem tudnak nyilatkozni az ügyről.

Mint az Index korábban megírta, az évi háromszázezer autó kibocsátására alkalmas beruházás hétezer új munkahelyet teremt.