Márk
13 °C
28 °C

Székesfehérváron fejleszt az IBM

2004.02.25. 08:29
Komplex rendszerinformatikai központot épít ki Székesfehérváron az IBM - tudta meg a Napi Gazdaság.
Komplex rendszerinformatikai központot épít ki Székesfehérváron az IBM - tudta meg a Napi Gazdaság. A munkaerő-toborzással megbízott Gamax Kft. HR-vezetője, Homonnay Tamás megerősítette, hogy magasan kvalifikált, angolul kiválóan beszélő számítógépes szakembereket, rendszerinformatikusokat keresnek székesfehérvári munkahelyre. A központ szervezése már tavaly elkezdődött, jelenleg több tucat szakember dolgozik ott.

Többszörösére növekedhet a dolgozók száma

Homonnay sem a dolgozók tényleges számáról, sem pedig arról nem kívánt nyilatkozni, hogy az IBM melyik cégéről van szó, de annyit elmondott, hogy a foglalkoztatottak száma még az idén a jelenlegi többszörösére növekedhet, s a dolgozókat a Gamax "kölcsönzi", illetve adja bérbe a multinacionális vállalatnak. Az IBM korábban az informatikai területre specializálódott, munkaerő-közvetítéssel és -kölcsönzéssel foglalkozó, budapesti Gamax segítségével hozta létre magyarországi szoftverfejlesztő csoportját is.

Az IBM olyan rendszerinformatikai központot kíván létesíteni Székesfehérváron, amely különböző számítógépes hálózatok távfelügyeletére alkalmas, beleértve más országokban működő hálózatok megfigyelését is. A napilap több egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a központot az IBM Magyarország Kft. építi ki.

Az IBM Storage Products Kft. 2002 őszén jelentette be, hogy a merevlemezes meghajtók piacán tapasztalható drasztikus keresletcsökkenés miatt bezárja több mint ötezer dolgozót foglalkoztató, a Videoton Holding Rt.-től bérelt székesfehérvári gyárát. Az IBM nem sokkal korábban a Hitachinak értékesítette az üzletágat. Ekkor azt is közölték, hogy a döntés nem érinti az IBM Magyarország Kft. tevékenységét, sőt a váci gyárat sem.