Judit
3 °C
7 °C

IBM-hitel a vállalkozó kedvű kirúgottaknak

2002.11.20. 12:14
Aláírták azt a háromoldalú együttműködési megállapodást, amelynek eredményeként megszületett az IBM újrakezdési és kisvállalkozói hitelprogramja. A fehérvári gyárát bezáró cég csaknem 300 millió forintos összeggel segíti a volt IBM-es vállalkozókat, illetve az elbocsátottakat alkalmazó vállalkozásokat - írja az AlbaMag.
Székesfehérvár Önkormányzata, a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint az IBM Storage Products Kft. november 20-ával létrejött megállapodásának értelmében az IBM újrakezdési és kisvállalkozói hitelprogramot indít.

A multi ügyel a részletekre is

A program keretében támogatják azokat az IBM-ből kikerült dolgozókat, akik vállalkozásba kezdenek, illetve azokat a kisvállalkozásokat, amelyek volt IBM-dolgozókat foglalkoztatnak, és kötelezettséget vállalnak arra, hogy legalább két évig foglalkoztatják őket. Ha a vállalkozó az utóbbi feltételt teljesíti, a futamidő végén 70 százalékos kamatmérséklésben részesülhet, ellenkező esetben felmondják a kölcsönszerződését.

Az IBM hitelkonstrukció felső határa 6 millió forint lesz, az összeget kedvezményes kamatozással vehetik igénybe a vállalkozók és 5 év alatt kell majd visszafizetni. Az IBM a részletekre is ügyel majd: a cégalapítással kapcsolatos költségeket, például a közjegyzői díjakat is átvállalja a multicég a vállalkozóktól.

A város még nem találja az IBM utódját

A sajtótájékoztatón Warvasovszky Tihamér polgármester elmondta, a város továbbra is legfontosabb feladatának tartja az IBM bezárása után kialakult helyzet kezelését, ezért folyamatosan tárgyal a kormánnyal a kiesett iparűzési adó pótlásának lehetőségeiről.

A befektetések ösztönzésének elősegítése érdekében november 27-én számos multinacionális vállalat képviselőit várják a Városházára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?