Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

A HP vagy a Philips jöhet az IBM helyére Fehérváron

2002.11.26. 09:40
A Napi Gazdaság információja szerint a Székesfehérvárról távozni készülő IBM helyére a Hewlett-Packard készül belépni. A napilap úgy tudja, Csillag István gazdasági miniszter legutóbbi amerikai útján már beszélt ennek részleteiről Carly Fiorinával, a HP vezérigazgatójával. A Népszabadság ugyanakkor azt írja, hogy a Philips televíziógyárat építene a városban.
Az újságokban megjelent hír, miszerint a jövőben a Videoton egymaga oldja majd meg azt a foglalkoztatási és gyártási problémát, amelyet az IBM távozása idézett elő, nem helytálló - nyilatkozta Széles Gábor. A Videoton Holding vezetője, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke stratégiai befektetőket keres. Már jelenleg is több érdeklődővel folytatnak tárgyalásokat, s hamarosan - december végére, január elejére - meglesz az a partner, akivel tovább folytatható a merevlemez-meghajtók vagy más számítógép-alkatrészek gyártása.

A Napi értesülése szerint Csillag István gazdasági miniszter legutóbbi amerikai útján már ennek részleteiről is beszélt Carly Fiorinával, a Hewlett-Packard (HP) vezérigazgatójával. Széles az információt nem cáfolta, de nem is erősítette meg. Korábbi értesülések szerint azonban számítógépgyártásra készül Magyarországon a HP.

Már folyik az előkészítés

Erről ugyan még nem kívánt a Hewlett-Packard Magyarország Kft. illetékese nyilatkozni, de az idén október 10-én megjelent cégközlöny szerint a hollandiai székhelyű Hewlett-Packard Europe B.V. és a Hewlett-Packard Holding B.V. hárommillió forint jegyzett tőkével már szeptember 4-én bejegyeztette a Hewlett-Packard Kells Kft.-t. Ennek főtevékenysége a számítógépgyártás, de szerepel a tevékenységek között az irodagépgyártás is.

A Philips tévéket gyártana

A Népszabadság mai számában ugyanakkor az jelent meg, hogy a lap információi szerint a Philips egy, félezer embert foglalkoztató televíziógyár felépítésére készül. A cég szóvivője sem megcáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a lap értesülését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!