Endre, Elek
16 °C
28 °C

Az IKEA visszahívta Gullivert

2008.03.06. 09:40
A Gulliver etetőszékek lábközi tartója az összeszerelés után kilazult, így a gyerek kicsúszhat a székből. Az IKEA leállította a termék gyártását, a hibát kiküszöbölték, az érintett termékeket kivonták a forgalomból.

Az IKEA arra kér minden vásárlót, aki 2008. januárban vagy februárban Gulliver etetőszéket vásárolt, hogy hozza vissza azt a legközelebbi áruházba, ahol egy új Gulliver etetőszéket vehet át helyette.

Bár semmilyen személyi sérülés nem történt, az IKEA egy olyan németországi esetről értesült, amikor a Gulliver etetőszék ülésének lábközi tartója – melynek az övvel együtt az a feladata, hogy megakadályozza a gyermek kicsúszását a székből – összeszerelés után kilazult. Az IKEA leállította a termék értékesítését és vizsgálatot rendelt el.

A Gulliver etetőszék hajlított, tömör bükkfából, részben kézzel készül. A vizsgálat kiderítette, hogy a hibát egy meghatározott gyártási időszakban bekövetkezett emberi mulasztás okozta. A hibát azóta kiküszöbölték, az áruházak ellátása folyamatos.

Az érintett Gulliver etetőszékek Európában készültek és kerültek forgalomba 2008. januárban és februárban. A hibás termékek azonosítását a Gulliver székek ülése alatt elhelyezett jelzések: a gyártás idő (év/hét) és a beszállító ötjegyű azonosítószáma segíti. Az érintett termékeken a 0801, 0802, 0803, 0804, 0805, 0806, 0807 és a 0808 gyártási idő mellett a beszállító 13755 azonosítószáma szerepel.

Más azonosító jellel ellátott, illetve az IKEA által forgalmazott más típusú etetőszékeket a termékvisszahívás nem érint.