Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Az Il Ferro-tulajokat leleplező hangfelvételek kerültek elő?

2007.06.11. 14:32
Újabb honlap készült az Il Ferro-ügyek állítólagos károsultjainak. Ezen a weboldalon két hangfelvételt ígérnek eladásra, amelyek egyikén állítólag Körmendi Ákos, az autóreklámos cég utolsó tulajdonosa azt mondja: "Leszarom azt a 7000-7500 embert." A másikon az elõzõ tulajdonos, Laskay Róbert mesél az Il Ferro ügyeirõl. A hanganyagokra licitet hirdettek, a kikiáltási ár 1000 forint.

Két hangfelvétel került elõ, amelyeken az Il Ferro korábbi tulajdonosai beszélnek cégük mûködésérõl, olvasható egy újabb, frissen létrehozott honlapon. Az állítólag ügyvédi letétbe helyezett hangfelvételek egyikén Körmendi Ákos, az Il Ferro utolsó tulajdonosa állítólag azt mondja: "Leszarom azt a 7000-7500 embert." A honlap szerint a felvételen Körmendi nemcsak a károsultakról, hanem "az üzleti gondolkodásáról" is beszél.

Laskay és Körmendi hangja van rajta?

A másik hangfelvételen a szájt készítõi szerint Laskay Róbertnek, az Il Ferro elõzõ tulajdonosának a hangja hallható – a legtöbb autóssal akkor szerzõdtek, amikor még övé és Varga Mátyásé volt a cég. Laskay a honlap szerint ezen a felvételen "nyitja fel a szemünket arról, hogy ki mit is csinált az Il Ferróban, és ki mit vitt haza".

A hanganyagokat a honlap tájékoztatása szerint Menyhárt Mészáros László – õ most az Il Ferro ellen felszámolási eljárást indító V-Detty Kft. szóvivõjeként tûnt fel, korábban buzilistájával vált hírhedtté – helyezte ügyvédi letétbe. A két felvételre hétfõn licitálást hirdettek 1000 forintos kikiáltási áron. Ahogyan fogalmaznak: "Aki a legtöbbet fizeti érte, az ott és akkor használja fel ahol akarja. Az összeget mi pedig a károsultak perköltségére ajánjuk fel."

Ötvenezernél tart a licit

Az ajánlatokat a honlapon, egy fórumban lehet megtenni, a licit jelenleg 50 ezer forintnál tart. A honlap készítõi azonban semmilyen részletet nem tettek közzé a hanganyagból, így azt a licitálók nem tudhatják, valódi hanganyagokat vesznek-e meg. A weboldalról az sem derült ki, meddig tart az árverés, hogyan és kinek kell majd fizetni, illetve hogyan juthat hozzá az árverezõ a hanganyaghoz.

Nem ez az elsõ akció, amellyel az Il Ferro károsultjait akarják képviselni, vagy kínálnak nekik szolgáltatást, esetleg próbálnak tõlük pénzt szerezni. Egy magát Antiferrónak nevezõ szervezet, amely azóta talán már meg is szûnt, június elején vérdíjalapot hozott létre, amelybe minden károsulttól szintén 1000 forintot vártak.

Vannak olyan csalók is, akik megveszik az Il Ferró-s pénzek nélkül törleszteni nem tudók autóját. Ezzel látszólag segítenek nekik, ám mivel az ügylethez kell a bank engedélye is, a pácba került autós csak tovább rontja a helyzetét: autója nincs, fizetnie viszont továbbra is kell.

Az Il Ferro károsultjaira alapoznának azok a cégek is, amelyek azt ígérik: néhány ezer vagy legfeljebb tízezer forintért eltávolítják a matricát (ez az új weblap is kínál egy ilyen céget). Az Il Ferrótól hétmilliót váró V-Detty sem tétlenkedik: tudomásunk szerint azt fontolgatja, maga is autóreklámos céget indít.