Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Virtuális ingatlanközvetítői hálózat az interneten

2006.09.07. 11:36
Új ingatlanközvetítői hálózat indul az interneten, amely a független irodák és ingatlanforgalmazók ajánlatait szedné össze egy adatbázisban.

Magyarországon jelenleg az ingatlanok mintegy harmada cserél gazdát profi ingatlanközvetítők segítségével. Ez az arány Nagy-Britanniában 90 százalék, Svájcban 70 százalék, Nyugat Európában 50 százalék fölött van. "Ennek egyik oka az, hogy jelenleg nincs a piac egészét integráltan bemutatni képes portál a piacon, és a legtöbb ingatlanközvetítő csak eseti jelleggel működik együtt más ügynökségekkel. Az Ingatlan.net portált azért hoztuk létre, hogy az ingatlanforgalmazásban erősítsük az ingatlanforgalmazók szerepét" - jelentette ki Pálréti Norbert alapító, a társaság ügyvezetője a portál indulásakor.

Az Ingatlan.net domain az Ingatlan.net Kft. tulajdona, amelyet 2005-ben vásárolt meg egy szakmai és pénzügyi befektetőkből álló konzorcium. A társaságban jelenleg meghatározó részesedéssel rendelkező Biggeorge’s Holding az Ingatlan.netben meglévő tulajdonrészét 25 százalékra kívánja csökkenteni, s erről már előrehaladott tárgyalások folynak a piacon tevékenykedő ingatlanforgalmazó hálózatokkal. A stratégia fő eleme, hogy a vállalkozásban a hazai piac vezető ingatlanforgalmazó hálózatai tulajdonosként is vegyenek részt.

Adatbázisépítés

A portálhoz eddig 17 fejlesztő és 320 ingatlanközvetítő csatlakozott, az adatbázisban 5000 új ingatlan, valamint 40 000 használt ingatlan adatai szerepelnek.

A tapasztalatok szerint a népszerű hazai portálokon az ingatlanhirdetések mintegy 80 százaléka ingatlanforgalmazóktól, illetve fejlesztőktől származik. Az Ingatlan.net révén az ingatlant értékesítő független ingatlanirodák és hálózatban dolgozó franchise-rendszerek összefogásával országosan is jelentős méretű adatbázis jön létre, lehetőséget teremtve arra, hogy a vevők egy helyen, igényes tálalásban tudják áttekinteni több száz ingatlanforgalmazó kínálatát. Az ingatlankereső ügyfeleknek a portál a már most több mint 40 000 ingatlanból álló, könnyen használható adatbázis mellett egyéb díjmentes szolgáltatásokat is kínál (biztosítási- és hiteltanácsadás, lakásvásárlási kisokos, jogi kérdések).

Minél több tranzakció

Mivel a társaság legfontosabb stratégiai célja, hogy minél több ingatlan-tranzakció valósuljon meg ingatlanközvetítőkön keresztül, ezért az Ingatlan.net a jelenleg piacon levő modellekhez képest új, komplex megoldást kínál a közvetítőknek. Az Ingatlan.net nem csak nagy látogatottságú internetes ingatlanportált, hanem egyben egy 70 000 példányban havonta megjelenő ingyenes újságot, egy ingatlanközvetítői ügyfél- és ingatlan-nyilvántartó és az irodák együttműködését is támogató szoftvert is takar, valamint az ingatlanközvetítő irodák számára további szolgáltatásokat is kínál.

Az Ingatlan.net portál a kisebb ingatlanforgalmazóknak is lehetőséget biztosít kvázi hálózatszerű működésre, ezzel erősítve a kis ingatlanforgalmazókat is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!