Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Nyerő üzlet az intimzuhany

2006.10.31. 08:32
Női intimhigiéniai termékekkel foglalkozó vállalkozás, a Dolhay Klinika Kft. nyerte el az Év legjobb üzleti terve 2006 című pályázat fődíját. A nyeremény négymillió forint vissza nem térítendő támogatás. A Dolhay Klinika munkája 71 pályamű közül lett a legjobb.

A díjazott cég tulajdonosa, Dolhay Balázs szülész-nőgyógyász szerint az általa kialakított üzleti terv várhatóan tíz év múlva hoz hasznot nemcsak a cég, hanem a magyar állam számára is. A női intimhigiéniai termékek komoly betegségek megelőzését segítik, valamint forradalmasíthatják a nőgyógyászati rákszűrést. Az államnak 20-25 millió forintba kerül egy-egy daganatos kezelés.

A Dolhay Kft. intimhigiéniai szakismereteket ad el külföldre is. A jelenleg elnyert támogatás segítségével még több terméket akarnak piacra vinni a környező országokban is. Dolhay Balázs lapunknak elmondta, hogy cége árbevételének 38 százalékát fordítja fejlesztésekre. A termékekből kisebb mennyiséget Litvániába, Cseh- és Oroszországba, Romániába, Szlovéniába és Bosznia-Hercegovinába már szállít, de ennél jóval nagyobb keresletet lát. A cég számára rendelkezésre áll egy nagyobb mennyiségű gyártókapacitás is, mivel a termékeket magyar cégek állítják elő, mint például a Tiszai Vegyi Kombinát, a SanaPlus Kft. és a Dispomedicor Rt.

A program másik kiemelkedő pályázata Dutkay György vállalkozása és találmánya, ez egy nem áramvezető forrasztóanyag, amely magas hőmérsékleten is képes mechanikailag rögzíteni a villamos elemeket, és szigeteli is őket. A Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel a napokban kezdődtek meg a tárgyalások, amely a találmány későbbi, 5 milliós darabszámú tömegtermeléséhez nyújt segítséget. A 100 százalékban állami tulajdonú Corvinus csoport tagja 20 és 750 millió forint közötti összeget fektet be az egyes céltársaságokba.