Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olasz luxus Budapesten

2007.02.13. 08:17
Hamarosan új, kivételes adottságokkal rendelkező felső kategóriás szállodával bővül Budapest idegenforgalmi kínálata. Egy éven belül átadják a Rác fürdőnél a Baglioni Hotel & SpA Ráczot, amely kialakítására 24 millió eurót (6 milliárd forintot) költenek.

Hamarosan új, kivételes adottságokkal rendelkező felső kategóriás szállodával bővül Budapest idegenforgalmi kínálata; egy éven belül átadják a Baglioni Hotel & SpA Ráczot – közölte érdeklődésünkre Prekuta Bálint, a beruházó Rác Nosztalgia Kft. egyik tulajdonosa. A 24 millió euróból megvalósuló ötcsillagos szállodát az olasz Baglioni Hotels üzemelteti majd. Áraikat valamivel a számukra mértékadó Four Seasons Greshaméi alá állítják be. Az építkezés kivitelezője a Magyar Építő Zrt.

A hotel mind adottságaiban, mint szolgáltatásaiban felveszi majd a versenyt a főváros már működő ötcsillagos létesítményeivel – emelte ki Prekuta Bálint. A 62 szobából a legkisebb is 32 négyzetméteres, de a lakosztályok alapterülete eléri a 180 négyzetmétert. A szállodához – amelyben két étterem és konferenciatermek is találhatók – közvetlenül csatlakozik a Gellért-hegy gyógyvizére épült Rácz gyógyfürdő.

Ötezer négyzetméter, három fürdőélmény

A közel 5000 négyzetméteren elhelyezkedő komplexum egyszerre három különböző fürdőélményt nyújt a látogatóknak: az 1550-es évekből fennmaradó törökfürdő részben, az Ybl Miklós tervei alapján rekonstruált „Ybl-kupola és Ybl-zuhanycsarnok” részben, valamint a 21. század igényeinek megfelelő wellness részben egyaránt egyedi szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe a vendégek – tette hozzá.

A Baglioni Hotel & SpA Rácz jól illeszkedik az olasz luxushoteleket üzemeltető lánc portfóliójába – közölte Luca Magni, a csoport elnökhelyettese, hangsúlyozva: nagy felelősség számukra, hogy egyszerre kell megfelelniük az olasz luxusszálloda-ipar hagyományainak magyarországi meghonosítására és a Rác gyógyfürdő adottságainak a megőrzésére vonatkozó elvárásoknak. Számításaik szerint a budapesti egység az indulás évében 5,3, a következő három-négy évben 8 millió euró körüli bevételt hoz majd.

Ez lesz a 15. hotel

Az olasz magánszemélyek tulajdonában lévő Baglioni Hotels jelenleg három országban (Olasz- és Franciaországban, valamint Nagy-Britanniában) 14 házat üzemeltet. Ez azonban hamarosan bővül; a magyarországi megjelenés mellett a közeljövőben Dubaiban is megismerkedhetnek a szolgáltatásaikkal. Az Arab Emírségek területén, az uralkodó Zajed sejkkel közös vállalkozásban egy 140 szobás hotelt építenek, ahol egyben egy új öbölcsatornát is kialakítanak. A nyitás itt 2008-ra várható – közölte érdeklődésünkre az alelnök.

A Rác Nosztalgia Kft.-t a Rác gyógyfürdő felújításának és majdani üzemeltetésének a megvalósítására hozták létre. A projektcég 25 százalékban a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. birtokában van, a fennmaradó részen két magánszemély osztozik.

Két éve még a Kempinskivel vágtak bele a vállalkozásba. Később azonban e szerződést felbontották, s tavaly januárban 15 évre a Baglioni csoporttal állapodtak meg az üzemeltetésről. A társaság további beruházást tervez a jövőben; egy a Citadellát és a Tabánt összekötő siklót. Erre Prekuta Bálint tájékoztatása szerint egyelőre elvi építési engedélyük van. A Rác gyógyfürdőhöz kapcsolódó projekt megvalósításához 750 millió forint pályázati támogatást nyertek el 2005-ben a turisztikai hivataltól.