11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Olasz luxus Budapesten

2007.02.13. 08:17
Hamarosan új, kivételes adottságokkal rendelkező felső kategóriás szállodával bővül Budapest idegenforgalmi kínálata. Egy éven belül átadják a Rác fürdőnél a Baglioni Hotel & SpA Ráczot, amely kialakítására 24 millió eurót (6 milliárd forintot) költenek.

Hamarosan új, kivételes adottságokkal rendelkező felső kategóriás szállodával bővül Budapest idegenforgalmi kínálata; egy éven belül átadják a Baglioni Hotel & SpA Ráczot – közölte érdeklődésünkre Prekuta Bálint, a beruházó Rác Nosztalgia Kft. egyik tulajdonosa. A 24 millió euróból megvalósuló ötcsillagos szállodát az olasz Baglioni Hotels üzemelteti majd. Áraikat valamivel a számukra mértékadó Four Seasons Greshaméi alá állítják be. Az építkezés kivitelezője a Magyar Építő Zrt.

A hotel mind adottságaiban, mint szolgáltatásaiban felveszi majd a versenyt a főváros már működő ötcsillagos létesítményeivel – emelte ki Prekuta Bálint. A 62 szobából a legkisebb is 32 négyzetméteres, de a lakosztályok alapterülete eléri a 180 négyzetmétert. A szállodához – amelyben két étterem és konferenciatermek is találhatók – közvetlenül csatlakozik a Gellért-hegy gyógyvizére épült Rácz gyógyfürdő.

Ötezer négyzetméter, három fürdőélmény

A közel 5000 négyzetméteren elhelyezkedő komplexum egyszerre három különböző fürdőélményt nyújt a látogatóknak: az 1550-es évekből fennmaradó törökfürdő részben, az Ybl Miklós tervei alapján rekonstruált „Ybl-kupola és Ybl-zuhanycsarnok” részben, valamint a 21. század igényeinek megfelelő wellness részben egyaránt egyedi szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe a vendégek – tette hozzá.

A Baglioni Hotel & SpA Rácz jól illeszkedik az olasz luxushoteleket üzemeltető lánc portfóliójába – közölte Luca Magni, a csoport elnökhelyettese, hangsúlyozva: nagy felelősség számukra, hogy egyszerre kell megfelelniük az olasz luxusszálloda-ipar hagyományainak magyarországi meghonosítására és a Rác gyógyfürdő adottságainak a megőrzésére vonatkozó elvárásoknak. Számításaik szerint a budapesti egység az indulás évében 5,3, a következő három-négy évben 8 millió euró körüli bevételt hoz majd.

Ez lesz a 15. hotel

Az olasz magánszemélyek tulajdonában lévő Baglioni Hotels jelenleg három országban (Olasz- és Franciaországban, valamint Nagy-Britanniában) 14 házat üzemeltet. Ez azonban hamarosan bővül; a magyarországi megjelenés mellett a közeljövőben Dubaiban is megismerkedhetnek a szolgáltatásaikkal. Az Arab Emírségek területén, az uralkodó Zajed sejkkel közös vállalkozásban egy 140 szobás hotelt építenek, ahol egyben egy új öbölcsatornát is kialakítanak. A nyitás itt 2008-ra várható – közölte érdeklődésünkre az alelnök.

A Rác Nosztalgia Kft.-t a Rác gyógyfürdő felújításának és majdani üzemeltetésének a megvalósítására hozták létre. A projektcég 25 százalékban a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. birtokában van, a fennmaradó részen két magánszemély osztozik.

Két éve még a Kempinskivel vágtak bele a vállalkozásba. Később azonban e szerződést felbontották, s tavaly januárban 15 évre a Baglioni csoporttal állapodtak meg az üzemeltetésről. A társaság további beruházást tervez a jövőben; egy a Citadellát és a Tabánt összekötő siklót. Erre Prekuta Bálint tájékoztatása szerint egyelőre elvi építési engedélyük van. A Rác gyógyfürdőhöz kapcsolódó projekt megvalósításához 750 millió forint pályázati támogatást nyertek el 2005-ben a turisztikai hivataltól.  • Hírek
  • Bankszámla