Alfréd
-2 °C
2 °C

Michael Jackson apja Las Vegast épít Hegyeshalmon

2001.06.01. 09:34
Ötmilliárd shillinges befektetéssel hatalmas kaszinócentrumot épít Magyarországon Jacko apja - írja a Világgazdaság. A zenészpapa már meg is vette az ehhez szükséges területet.
"Drágám, átugrunk a hegyeshalmi ipari parkba egy kis rulettezésre?" Ez ma még furcsán hangzik. Valószínűleg később is így lesz, ám a kérdezőt azért senki sem fogja elmebetegnek nézni. Joe Jackson, a híres zenészcsalád feje ugyanis 1,8 millió négyzetméteres területet vásárolt Hans Asamer osztrák ingatlanbefektetőtől Nyugat-Magyarországon.

A verhetetlen ötlet: Mulassunk az ipari parkban!

Jacko életében más vette át az apa szerepét
A Világgazdaság úgy tudja, hogy Asamernek a hegyeshalmi ipari parkban voltak ingatlanjai, amelyeket 300 shilling körüli áron vesztegetett. Joe Jackson pedig éppen 540 milliót - 1,8 millió C 300 - fizetett. A számok tehát stimmelnek.

A Csepel-szigeti Chinatown után itt a pannon Las Vegas

A Format osztrák magazin szerint az öreg Joe csütörtökön Asamerrel együtt Budapestre érkezett, hogy a kaszinóengedély megszerzéséről tárgyaljon. A legendás popmenedzser azt nyilatkozta, hogy az európai Las Vegast kívánja felépíteni. A Crystal City néven futó komplexumban az adekvát kaszinó mellett szabadidőpark és szállodák állnának. Az első szakaszban ötmilliárd shillingből három, egyenként ezer férőhelyes szállodát építenének.

A nagyratörő tervhez a pénzt egyrészt maga Jackson, másrészt az atlantai székhelyű Royal Distribution Inc. adja.

Célozgatnak az osztrákok is

Csütörtökön Budapesten tárgyalt az osztrák gazdasági kamara elnöke, és megemlített egy olyan amerikai-osztrák projektet, amely hosszabb távon 600 millió dolláros idegenforgalmi beruházással jár Hegyeshalom környékén. Egyelőre egyik fél sem erősítette meg, hogy ugyanarról a projektről lenne szó.

Megerősít a PM

Az Index kérdésére a Pénzügyminisztériumban elmondták: Joe Jackson valóban járt náluk, és puhatolózó megbeszélést tartottak a kaszinókoncesszióról, de a popmenedzser-üzletember hivatalosan egyelőre nem kért ilyen engedélyt.