Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Lemondatják a BÉT elnökét

2004.06.26. 15:31
Írásban lemondásra szólította föl Jaksity Györgyöt a Budapesti Értéktőzsdében többségi tulajdonos osztrák befektető konzorcium nevében Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT igazgatóságának HVB-t képviselő tagja. A Budapesti Értéktőzsde június 29-én, kedden tartja rendkívüli közgyűlését, ahol megválasztják az új tisztségviselőket.
Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsdében többségi tulajdonos osztrák HVB Bank nevében pénteken írásban szólította fel Jaksity Györgyöt, hogy mondjon le elnöki tisztségéről - tájékoztatta a portfolio.hu-t a Budapesti Értéktőzsde igazgatóságának a befektető konzorciumot képviselő tagja.

A Budapesti Értéktőzsde június 29-én, kedden tartja rendkívüli közgyűlését, ahol megválasztják az új tisztségviselőket. Az Indexnek interjút adó Jaksity korábban úgy nyilatkozott, hogy ha nem kérik fel a maradásra, önként lemondana elnöki tisztségéről a keddi közgyűlésén.

A BÉT két éve megválasztott első embere szerint a többségi tulajdonrészt megszerző osztrák befektetők nem tájékoztatták szándékaikról sem személyét, sem pedig a tőzsde jövőjét illetően. Jaksity György úgy véli, a magyar értékpapírok bécsi tőzsdére való bevezetése kifejezetten káros lenne mind a kibocsátók, mind a magyar gazdaság egésze szempontjából.