Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Új szereplő a kgfb-piacon

2008.09.11. 15:16
Elégedettek az első néhány hónappal a CIG Közép-európai Biztosító vezetői, már most elérték az egész évre tervezett díjbevételt. Jövőre Romániában terjeszkednek, két év múlva tőzsdére mennének. Közben jövőre elindul a többi biztosítási termék is, például a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és casco.

Jobban indult a CIG Közép-európai Biztosító Zrt., mint azt korábban gondolták, már most teljesítették az egész évre tervezett díjbevételi tervet –, jelentette be Járai Zsigmond, a felügyelőbizottság elnöke. Az első néhány hónap után a társaság felkerült az életbiztosítási térképre.

A saját értékesítési hálózatot is gyorsabban építették ki a tervezettnél, jelenleg 130 saját ügynökük van.

Horváth Béla vezérigazgató elmondta, hogy a tervezett 800 millió forintos díjbevétel helyett év végéig 1,2 milliárdot szeretnének elérni. Új termékeket is bevezetnek a Pannónia Életbiztosítás mellé: a napokban indult el az életbiztosítással kombinált jelzáloghitel, melyben a CIG az UCB Ingatlanhitel Zrt. partnere.

Új társaságot is alapítottak, mely a nem életbiztosítási termékeket kínálja majd. Ez január elsején kezdi meg működését. Induláskor lakás- és utasbiztosítást lehet kötni, tavasztól kisvállalkozói vagyonbiztosítást is. Jövő év második felétől akarnak belépni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és casco piacra.

A biztosító jövő januártól Romániában is kínálja termékeit, először csak Bukarestben, később Erdélyben is, valószínűleg Kolozsváron. Már megtalálták a romániai kirendeltség vezetőjét, valamint felvették a munkatársakat is. Arról még nincs végleges döntés, hogy leányvállalatként jelennek-e meg a román piacon, vagy határon átnyúló szolgáltatásokat nyújtanak-e – mondta Járai Zsigmond.

A romániai tapasztalatok után 2010-ben valószínűleg tovább terjeszkednek, a következő célpont Bulgária, Szerbia vagy Ukrajna lesz. Erről sincs még végleges döntés, sok függ attól, hogy céget akarnak-e alapítani az adott országban van csak határon átnyúló szolgáltatást nyújtanak-e. Ez utóbbi esetben csak EU tagállamba mehetnek, ez pedig Bulgária lenne.

A közeli évek tervei között szerepel, hogy tőzsdére viszik a társaságot. A szándék komolyságát jelzi, hogy aki az idén legalább 400 ezer forint összegű életbiztosítást köt, jogot nyer arra, hogy húsz százalék kedvezménnyel 200 ezer forint névértékű részvényt jegyezzen a biztosítóból. Eddig ezren jelezték, hogy élnének a lehetőséggel (hétszázan meg is kötötték a szerződést). Ez az opció azonban véges, háromezer szerződés után lezárják ezt a lehetőséget.

(A CIG Biztosító egyik alapító-tulajdonosa az Index.hu Zrt-ben is tulajdonos Nobilis Kristóf.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?