Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Új szereplő a kgfb-piacon

2008.09.11. 15:16
Elégedettek az első néhány hónappal a CIG Közép-európai Biztosító vezetői, már most elérték az egész évre tervezett díjbevételt. Jövőre Romániában terjeszkednek, két év múlva tőzsdére mennének. Közben jövőre elindul a többi biztosítási termék is, például a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és casco.

Jobban indult a CIG Közép-európai Biztosító Zrt., mint azt korábban gondolták, már most teljesítették az egész évre tervezett díjbevételi tervet –, jelentette be Járai Zsigmond, a felügyelőbizottság elnöke. Az első néhány hónap után a társaság felkerült az életbiztosítási térképre.

A saját értékesítési hálózatot is gyorsabban építették ki a tervezettnél, jelenleg 130 saját ügynökük van.

Horváth Béla vezérigazgató elmondta, hogy a tervezett 800 millió forintos díjbevétel helyett év végéig 1,2 milliárdot szeretnének elérni. Új termékeket is bevezetnek a Pannónia Életbiztosítás mellé: a napokban indult el az életbiztosítással kombinált jelzáloghitel, melyben a CIG az UCB Ingatlanhitel Zrt. partnere.

Új társaságot is alapítottak, mely a nem életbiztosítási termékeket kínálja majd. Ez január elsején kezdi meg működését. Induláskor lakás- és utasbiztosítást lehet kötni, tavasztól kisvállalkozói vagyonbiztosítást is. Jövő év második felétől akarnak belépni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási és casco piacra.

A biztosító jövő januártól Romániában is kínálja termékeit, először csak Bukarestben, később Erdélyben is, valószínűleg Kolozsváron. Már megtalálták a romániai kirendeltség vezetőjét, valamint felvették a munkatársakat is. Arról még nincs végleges döntés, hogy leányvállalatként jelennek-e meg a román piacon, vagy határon átnyúló szolgáltatásokat nyújtanak-e – mondta Járai Zsigmond.

A romániai tapasztalatok után 2010-ben valószínűleg tovább terjeszkednek, a következő célpont Bulgária, Szerbia vagy Ukrajna lesz. Erről sincs még végleges döntés, sok függ attól, hogy céget akarnak-e alapítani az adott országban van csak határon átnyúló szolgáltatást nyújtanak-e. Ez utóbbi esetben csak EU tagállamba mehetnek, ez pedig Bulgária lenne.

A közeli évek tervei között szerepel, hogy tőzsdére viszik a társaságot. A szándék komolyságát jelzi, hogy aki az idén legalább 400 ezer forint összegű életbiztosítást köt, jogot nyer arra, hogy húsz százalék kedvezménnyel 200 ezer forint névértékű részvényt jegyezzen a biztosítóból. Eddig ezren jelezték, hogy élnének a lehetőséggel (hétszázan meg is kötötték a szerződést). Ez az opció azonban véges, háromezer szerződés után lezárják ezt a lehetőséget.

(A CIG Biztosító egyik alapító-tulajdonosa az Index.hu Zrt-ben is tulajdonos Nobilis Kristóf.)