Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar céget alapított a Telekom Austria

2002.05.29. 10:41
Jet2web Magyarország Távközlési és Szolgáltató Kft. néven céget alapított Magyarországon az osztrák Telekom Austria (TA) AG. A lépés a Magyarországon keresztül is kiépíteni tervezett új internetes gerinchálózat engedélyeztetésével függ össze - tájékoztatta a Napi Gzadaságot Martin Brendl, a TA szóvivője.
A beruházás során egy Kelet-Közép-Európán átvezető, nagy sebességű optikai hálózatot építenek ki, 5 millió eurós összköltséggel. Az első körben Bécsből Brnón, Prágán és Frankfurton át Münchenig épült ki a hálózat. Az ez évi tervekben szerepel Pozsony és Budapest is, utána pedig Zágráb felé veszik az irányt.

A magyarországi piaci szereplők a Napi értesülései szerint nem hallottak a tervről. Ha ez egy "fekete" hálózat lesz, amit csak bérbe adnak, akkor nem minősül távközlési szolgáltatásnak és nem kell hozzá a Hírközlési Főfelügyelet (HíF) engedélye, ám ha a kapacitást - akár zárt körben is - Magyarországon is értékesíteni kívánja, akkor igen - írja az üzleti napilap.

A TA osztrák internetszolgáltatóját szintén Jet2webnek hívják. Ausztriában tavaly 666 ezer ügyfele volt, piaci részesedése 37 százalékot tett ki. Csehországban a Czech On Line-on keresztül a Jet2web a netes hozzáférés-szolgáltatási piac vezető társasága volt.

A 3 millió forintos törzstőkéjű Jet2web Kft.-ről Brendl elmondta: Magyarországon nem kívánnak sem a távközlési, sem az internetes piacon megjelenni.