Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Infláción felül drágul a kábeltévé-díj

2002.01.08. 09:12
A kábeltévés csatlakozással rendelkező magyar háztartások több mint felét kiszolgáló három piacvezető cég közül kettő az inflációt jóval meghaladó mértékben emeli havi előfizetési díjait - írja mai számában a Világgazdaság.
Az UPC Magyarország országos átlagban 16, a MatávKábel TV pedig 20 százalékkal emeli előfizetési díjait idén. Az AntennaMikro előfizetői viszont egyelőre változatlanul a tavalyi árakon foghatják a tévéadásokat.

A háztartások mérsékelhetik az emelések hatását azzal, ha vállalják, hogy bizonyos időre - például fél évre vagy egész évre - előre fizetnek, ebben az esetben ugyanis a cégek kedvezményt adnak.

A három társaság összesen mintegy 940 ezer háztartásban szolgáltat, ami meghaladja az 1,6 milliósra becsült piac méretének felét. A maradékon több száz kisebb cég osztozik, melyek közül az elmúlt években csak néhány tudta átlépni egy mikrovállalkozás méretét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?