Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Két év múlva vége a Kaisersnek

2007.02.15. 07:52
Részben az intenzív hálózatbővítésnek köszönhetően jelentős mértékben, mintegy 21,7 százalékkal, 245,678 milliárd forintra emelkedett tavaly a Spar Magyarország Kft. bruttó árbevétele.

A társaság üzleteinek száma 19 szupermarkettel és öt Interspar hipermarkettel bővült, így év végén a 189 egységből 142 Spar szupermarket, 21 Kaisers szupermarket és 26 hipermarket tartozott a láncba. Üzleteinek eladótere 36 ezer négyzetméterrel bővülve túllépte a 237 ezret. Az erős terjeszkedés nyomán a Spar csoport 1631 új munkahelyet teremtett, dolgozóinak a száma meghaladta a 10 ezer főt.

Új üzlettípust honosított meg a hálózat novemberben azzal, hogy Budapesten megnyitotta első két City Spar üzletét, ahol más berendezés, látványpékség, valamint friss grilltermékek is várják a vásárlókat.

A kérdésre, miért nem fejlesztik a 2003-ban a Tengelmann csoporttól megvásárolt Kaisers láncot is, Feiner Péter, a Spar Magyarország Kft. igazgatóságának elnöke a Világgazdaságnak elmondta: csupán azért, mert a névhasználati jog 2009-ben lejár. A Spar ezt követően saját neve alá veszi a Kaisers üzleteket, de addig is azt tervezi, hogy a Spar logó alatt is létesít az átlagosan 1500-2000 négyzetméteres Kaisersekhez hasonló méretű Spar szupermarketeket. A két üzletfajta között ugyanakkor egyre csökken a különbség: az áruválaszték már nagyjából megegyezik, és a Kaisers boltok árszínvonalát a Spar szupermarketek szintjére csökkentették.

Az idei évben újabb két-három City Spar nyílik Budapesten, országszerte pedig 15-20 szupermarkettel és két hipermarkettel bővül a hálózat. A legközelebbi Interspar-nyitás március végén lesz Diósdon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?