Rudolf
2 °C
13 °C

Februártól ismét tőzsdén a K&H Equities?

2004.01.14. 08:43
Amint a PSZÁF lehetővé teszi, a brókerbotrányba keveredett cég újra megkezdi működését.
A PSZÁF január végéig meghosszabbította december 10-i felszólításának határidejét, amelyben a K&H Equitiesnek úgynevezett helyreállítási terv elkészítését írta elő, a társaság és anyabankja együttes kérelmére. Az eredeti határidő a decemberi határozat kézbesítésétől számított harminc nap, azaz körülbelül január közepe volt.

Decemberben 22,7 milliárdos tőkeemelés

Az elkészítendő és a PSZÁF-nak benyújtandó tervnek többek között tartalmaznia kell a brókercég tőkehelyzetének rendezésével kapcsolatos menetrendet, dokumentumokat, így a tulajdonosok feltétel nélküli kötelezettségvállalását is a szükséges tőke befizetésére.

A K&H Bank igazgatósága egyébként még december első felében 22,7 milliárd forintos tőkeemelésről döntött, amelynek egyik indoka a brókercég "esetleges feltőkésítése" volt. A K&H Equities tényleges működésének újraindulásával kapcsolatban a banknál most annyit tudtunk meg: szándékaik szerint azonnal elindulnak, amint ezt a PSZÁF lehetővé teszi.

A decemberi felügyeleti előírások között szerepelt a brókercég követeléseinek, kötelezettségeinek, kintlévőségeinek, befektetéseinek értékelése (minősítése) és ennek alapján céltartalék képzése is. Bár a bank korábban hangsúlyozta, hogy az ügy összetettsége és a büntetőeljárás miatt a jogos követelések megállapítása hosszabb folyamat, és nem lehet megjósolni, mikor ér véget, ennek határideje is eredetileg harminc nap volt.