Donát
-4 °C
2 °C

Ketten vinnék a megyeri jeget

2007.06.29. 16:38
A június 29-i határidőig két pályázat érkezett a káposztásmegyeri jégcsarnokra – közölte a létesítményt eladni tervező OTP Faktoring. A hírek szerint az egyik érdeklődő filmstúdiót rendezne be az ország első magánjégpályája helyén. Az OTP hétfőn dönti el, ki viheti a jeget.

Szűkszavú tájékoztatást adott a káposztásmegyeri jégcsarnok tulajdonosa a létesítmény pénteken lezárult értékesítési pályázatáról. Az OTP közlése szerint – a csarnok az OTP csoport követelés- és vagyonkezelő cégeinek a tulajdonában és kezelésében van – a június 29-i határidőig két ajánlat érkezett a Budapesti Koriközpont értékesítésére.

Bár a bank bővebb tájékoztatást nem adott a pályázókról, korábbi hírek alapján úgy tudni, hogy a szegedi székhelyű – a város élvonalbeli női kosárlabdáját névadó szponzorként támogató – tőkeerős építőipari cég, a Szeviép is pályázott a jégcsarnokra. A Nemzeti Sportban Baranyi Sándor, a cég elnöke azt mondta, a sport életben tartásával hasznosítanák az épületet, az egyik jégpályát multifunkcionálissá, más sportágak és kulturális rendezvények befogadására is alkalmassá tennék.

Korábbi, a bank által nem cáfolt információnk szerint az ország egyetlen két jégpályás csarnokát 850 millió forintos áron adnák el. A létesítményből a hírek szerint egy befektető filmstúdiót szeretne létrehozni. A kerület polgármestere. Derce Tamás csütörtökön bejelentette, kész hároméves változtatási tilalmat elrendelni az ingatlanra, hogy megmentse a kerületiek sportolási lehetőségét.

A bank egyébként sürgősen megszabadulna a 2003-ban átadott, összesen 2,7 milliárd forintból – ezen belül 1,7 milliárd forint kölcsönből – épült jégcsarnoktól. Erre utal, hogy az OTP tájékoztatása szerint "a tulajdonosok képviselőiből álló szakértő bizottság a megfelelőség alapos vizsgálata után", várhatóan már július 2-án, azaz hétfőn döntést hoz.