16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Indul a második karácsonyi roham

2008.12.29. 00:14
Akármennyire is igyekszik a család, kaphatunk olyan ajándékot, mely nagyon nem tetszik. Vagy túl szűk a nadrág, esetleg kétszer kapjuk meg az aktuális slágerkönyvet. Karácsonyi ajándék volt – ezzel a jelszóval szinte mindent vissza lehet vinni. Persze blokkal.

A jogszabályok szerint a kereskedők nem kötelesek visszavenni a terméket három napon túl. Ilyenkor azonban mindenki sokkal rugalmasabban kezeli a kérdést, sokszor azzal próbálnak vásárlásra biztatni, hogy ha nem tetszik a megajándékozottnak, kicserélik.

A legnagyobb forgalmú áruházláncok karácsony után megerősített ügyeletet tartanak az ügyfélszolgálatoknál, ilyenkor jön ugyanis a második roham. Persze nem csak azokat az ajándékokat viszik vissza ilyenkor, melyek nem tetszenek, hanem azokat is, melyeknél a csomag kibontása után derül ki, hogy nem működik az elektronikus kütyü.

A Media Markt áruházakban ha hibás a termék, nem a vásárlástól, hanem dec. 24-től számított három munkanapon belül cserélik. Ez csak a novemberi és decemberi vásárlásokra igaz. Nem hibás termékeknél január 15-ig van erre lehetőség.

A csere feltétele a blokk vagy garancialevél, mely igazolja, hogy ott vásárolták a terméket. Kell az eredeti csomagolás, ez lehet bontott, csak a doboz meglegyen. Higiéniás termékeknél (például borotvák, elektromos fogkefék) csak akkor veszik vissza, ha nem használt.

Az Electro World áruházak is rugalmasan kezelik kérdést, és az előírt három napos határidőn túl is, egészen január közepéig visszavihetők a készülékek. Az Electro World ügyfélszolgálatra több kérdés érkezik ezzel kapcsolatban, és a munkatársak mindig felhívják a figyelmet arra, hogy csak azt az árut tudják visszavenni, amelynek csomagolása sértetlen, a terméket nem használták, azaz újra eladható állapotban van.

A Tescókban még január első hetében is visszaveszik a termékeket, de inkább a két ünnep között tudnak csereterméket biztosítani, elképzelhető, hogy aki később megy, annak már nem tudnak ugyanolyan készüléket adni, mert már kifogyott a készlet. A Tescókban bármelyik áruházba visszavihetik a termékeket, nem csak a vásárlás helyén.

Pénzt azonban nem kapnak vissza a vevők, a termék árát mindenhol le kell vásárolni. Ez utóbbi egyébként jellemző a karácsony utáni cseréknél: a kereskedő sokkal hosszabb határidőket állapít meg a cserére, de általában mindenhol le kell vásárolni az árat, készpénzt csak a legritkább esetekben adnak vissza.  • Hírek
  • Hírek