Előd
9 °C
17 °C

Zajlanak a Mercedes-gyár felépítésének előkészületei

2009.01.23. 07:24
Minden a tervek szerint történik a Mercedes kecskeméti beruházása kapcsán - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a beruházásért felelős Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere, aki azt is elmondta, hogy megtörtént a terület belterületbe vonása, telekalakítása és a művelési ág alóli kivonása.

A földterület immár Kecskemét város tulajdonába került, s ezt a földhivatalnál be is jegyezték. A tervek szerint a város közgyűlése - vagyonrendelete alapján - január 30-i ülésén írja ki a terület értékesítésére vonatkozó zárt pályázatát. A vételár hétmilliárd forint körüli lehet, bár a pontos összeg csak később derül ki. A pályázat végeztével köthetik majd meg az adásvételi szerződést, amelynek előkészítésén szintén dolgoznak.

Emellett várhatóan a februári közgyűlésen vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy miként oldható meg azon a Daimler által küldött munkavállalók gyerekeinek iskoláztatása a városban, akik családostul érkeznek majd Kecskemétre. Ezt a feladatot rövidesen meg kell oldania a városnak, hisz lesznek olyanok, akik már szeptembertől itt akarják iskolába járatni gyerekeiket. A városvezetés információi szerint körülbelül 160, a Daimler által küldött munkavállaló érkezik a városba, legtöbben 2011 első felében, a gyár tervezett indításakor tartózkodnak majd Kecskeméten. Ők több-kevesebb időt (a leghosszabb idő három év lehet) fognak itt tölteni, s számuk idővel körülbelül 60-70 főre mérséklődik.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a napokban írta ki a beruházáshoz kapcsolódóan az 5-ös és az 54-es főút találkozásánál létesülő körforgalmi csomópont tervezésére, engedélyeztetésére vonatkozó pályázatát, amelyet aztán maga a kivitelezői pályázat követhet. Ennek pontos időpontját egyelőre nem tudta megmondani lapunknak Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője.