Bernadett
0 °C
4 °C

Debrecenben jó dolgozni

2004.11.03. 16:40
Kihirdették az Év legjobb munkahelye felmérés eredményét, a dobogóra két debreceni szolgáltató is felkerült. A magyar munkavállalók a nyugati értékrendet átvéve már kevésbé érzelmi, mint inkább objektív kritériumok alapján határozzák meg saját elégedettségüket.
Átadták az Év legjobb munkahelye címeket a Hewitt Inside és a Figyelő közös felmérése alapján. Az eredményeket két kategóriában, a nagyvállalatok és a kis- és középvállalatok körében hirdették ki.

Debreceni helyek

A Magyarországon működő nagyvállalatok közül a T-Mobile bizonyult a legjobb munkahelynek, a cég munkatársai mutatták a legnagyobb megelégedettséget. A kis- és középvállalati kategóriában a Debreceni Hőszolgáltató Rt. lett az első helyezett.

Az idei verseny érdekessége, hogy a nagyvállalati kategóriában a harmadik helyezést a szintén a Debreceni Önkormányzat tulajdonában lévő Debreceni Vízmű Rt. nyerte el. A nagyok között az "ezüstérmes" az energetikában tevékenykedő Atel-Csepel vállalatcsoport lett, a negyedik helyet a Sanoma Budapest Rt., az ötödiket pedig a Procter & Gamble nyerte el. A kis- és középvállalatok közt a Debreceni Hőszolgáltató Rt. után a Nexon Kft. és a Columbus Klíma Kft. állhatott fel a képzeletbeli dobogó fokaira.

Értelem és érzelem

A felmérésben idén közel száz magyar vállalkozás vett részt, a helyezéseket kétharmadrészt a munkatársak (több mint tizenkilencezer foglalkoztatott) megkérdezése alapján dolgozták ki a kutatók. További szempont volt a felsővezetők értékvallása, valamint a vállalati imázs.

A felmérés eredményeiből kiderült, hogy egyre inkább nyugat-európai értékrend szerint gondolkodnak a munkavállalók, vagyis egyre jelentősebb mértékben az objektív kritériumok határozzák meg az elégedettség szintjét, míg az érzelmi elkötelezettség súlya lassan, de tendenciózusan csökken.