Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kínai autóüveg Fehérvárról

2005.12.29. 09:25
Kína egyik vezető autóüveg-gyártója megállapodást kötött a Jüllich Glas Holdinggal, amely szerint Székesfehérváron a magyar céggel közösen beindítja a gyártást. Emellett az ázsiai gyár termékeire exkluzív európai forgalmazói jogot szerzett a hazai vállalat.
Autókba beépíthető oldal- és szélvédőüvegek gyártásába kezd Székesfehérváron a Jüllich Glas Holding Rt.-vel "koprodukcióban" az egyik vezető kínai autóüveg-gyártó vállalat. A magyar cégnél a kínai társaságot nem kívánták megnevezni, de azt közölték: a többfordulós tárgyalások már lezajlottak, s a napokban megérkeztek Fejér megyébe az első oldalüveg-próbaszállítmányok is.

Jüllich Ádám, a Jüllich Glas Holding Rt. elnöke annyit árult el az ázsiai vállalatról, hogy az mintegy hatezerféle szélvédőüveget gyárt. A magyar cég ezekre a termékekre exkluzív európai forgalmazói jogot szerzett, és generálimportőr lett.

A gyártás előkészítése érdekében egymillió euró (250 millió forint) értékű új gépsor üzembe állítását kezdték meg Székesfehérvárott. A 2-3 millió euró összértékű raktárkészlet 2006-ban érkezik meg.

A viszonteladói hálózat kiépítését a jövő év első hónapjaiban kezdik meg. Az új beruházás kapcsán a csoportnál jövőre 100 új dolgozó felvételét tervezik.

A Jüllich-cégcsoport az 1984-ben alapított - főként alumínium távtartó profilok gyártását végző - Metall Gmk nevű, garázsban működő társaságból mára Magyarország legnagyobb üveg-nagykereskedelmi és -feldolgozó komplexuma lett. A gmk 1991-ben kft-vé alakult, és Metall Glas néven már üvegkereskedelemmel, valamint gépek és segédanyagok forgalmazásával is foglalkozott. Ezt követően országos hálózat kiépítésébe is belefogtak, az évek során létrehozott összesen 12 vállalat végül 2005-ben olvadt össze Jüllich Glas Holding Rt. néven.