Szilárda
0 °C
6 °C

Felfüggesztették állásából az Indexnek nyilatkozó MÁV-vezért

2005.03.23. 16:03
A MÁV vezérigazgatója vizsgálatot rendelt el az Indexen megjelent nyilatkozata miatt a cég pénzügyi vezérigazgató-helyettese ellen, és a vizsgálta lejártáig felfüggesztette állásából.
Mándoki Zoltán, a MÁV vezérigazgatója felfüggesztette állásából az Indexnek nyilatkozó pénzügyi vezérigazgató-helyettest. Mándoki vizsgálatot is elrendelt Ökrös András lapunknak tett nyilatkozata miatt. A pénzügyi vezető korábban azt mondta az Indexnek, hogy nem jól hasonlították össze az elővárosi vonatok szállítására érkezett pályázatok költségeit. Szerinte a vasúttársaság beruházási részlege által elkészített eredmény pénzügyi számításait át kellett volna számolniuk a MÁV pénzügyeseinek.

"A versenyzők ajánlatait jelenérték-számítással kellett volna összehasonlítani, nem pedig azzal a módszerrel, ahogy történt" - mondta a MÁV pénzügyeinek jelenlegi felelőse az Indexnek.

"Ökrös András, korábban, mint a MÁV Treasury vezetője, későbbiekben pedig mint a vasúttársaság pénzügyi vezérigazgató-helyettese, mindvégig részese volt a közbeszerzési folyamatnak, tudatában volt a tárgyalások pontos menetének" - reagált a MÁV vezérigazgatója Ökrös nyilatkozatára. Mándoki Zoltán szerint Ökrös az eljárás időszakában semmilyen kifogást nem emelt, holott azt a társaság mindennapi munkafolyamatában bármikor megtehette volna.