Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Octaviával és Astrával járnak a revizorok

2008.03.20. 07:49
Az adóhatóság 432 millió forintért szerez be új autókat, amelyeket a revizorok és a végrehajtási osztály alkalmazottai használnak majd.

Összesen 130 új autót vásárol az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). A nyertes forgalmazókat - a General Motors Southeast Europe Kft.-t és a Porsche Hungária Kft.-t - közbeszerzési eljáráson választották ki. A beszerzés az országos gépjárműpark bővítését, illetve az elhasználódott autók cseréjét szolgálja - tudta meg a Napi Gazdaság az adóhivataltól.

Az összesen 432 millió forintért vásárolt 130 autóból hatvannal elavult kocsikat cserélnek le, míg hetvennel kibővül a járműflotta. A bővítésre azért van szükség, mert egy tavalyi kormányhatározat értelmében az újonnan felvett 1700 alkalmazottat el kell látni a megfelelő infrastruktúrával. A járművek cseréjét pedig az indokolja, hogy a jelenlegi személygépkocsi-állományból 206 hatévesnél idősebb, ebből 81 több mint 200 ezer kilométert futott már.

Az új autók nem a luxuskategóriába tartoznak: 91 darab 1,6-os Skoda Octavia és 39 darab Opel Astra beszerzéséről van ugyanis szó, amelyek átlagosan 3,3 millió forintba kerülnek. Az APEH járműflottája a beszerzéssel 450 darabosra növekszik, ami azt jelenti, hogy az adóhivatali alkalmazottak (15,5 ezer fő) közül minden 35. rendelkezik céges autóval. A szakmai - elsősorban végrehajtói és revizori - igényeket figyelembe véve ez az arány az alapvető szükségleteket biztosítja - áll az adóhatóság közleményében. A március eleji szerződéskötést követően az autókat 110 napon belül kell leszállítaniuk a forgalmazó cégeknek.