Judit
2 °C
7 °C

Octaviával és Astrával járnak a revizorok

2008.03.20. 07:49
Az adóhatóság 432 millió forintért szerez be új autókat, amelyeket a revizorok és a végrehajtási osztály alkalmazottai használnak majd.

Összesen 130 új autót vásárol az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). A nyertes forgalmazókat - a General Motors Southeast Europe Kft.-t és a Porsche Hungária Kft.-t - közbeszerzési eljáráson választották ki. A beszerzés az országos gépjárműpark bővítését, illetve az elhasználódott autók cseréjét szolgálja - tudta meg a Napi Gazdaság az adóhivataltól.

Az összesen 432 millió forintért vásárolt 130 autóból hatvannal elavult kocsikat cserélnek le, míg hetvennel kibővül a járműflotta. A bővítésre azért van szükség, mert egy tavalyi kormányhatározat értelmében az újonnan felvett 1700 alkalmazottat el kell látni a megfelelő infrastruktúrával. A járművek cseréjét pedig az indokolja, hogy a jelenlegi személygépkocsi-állományból 206 hatévesnél idősebb, ebből 81 több mint 200 ezer kilométert futott már.

Az új autók nem a luxuskategóriába tartoznak: 91 darab 1,6-os Skoda Octavia és 39 darab Opel Astra beszerzéséről van ugyanis szó, amelyek átlagosan 3,3 millió forintba kerülnek. Az APEH járműflottája a beszerzéssel 450 darabosra növekszik, ami azt jelenti, hogy az adóhivatali alkalmazottak (15,5 ezer fő) közül minden 35. rendelkezik céges autóval. A szakmai - elsősorban végrehajtói és revizori - igényeket figyelembe véve ez az arány az alapvető szükségleteket biztosítja - áll az adóhatóság közleményében. A március eleji szerződéskötést követően az autókat 110 napon belül kell leszállítaniuk a forgalmazó cégeknek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?