Géza
-12 °C
-4 °C

A híradóval bizonyítaná az MSZP a Fidesz-provokációt

2005.07.02. 19:58
A Fidesz provokációjának tartja az MSZP, hogy pénteken tüntetők fogadták Kóka János gazdasági minisztert egy szakmai vitán a merghívott ellenzéki politikusok helyett.


- Hogy én hogy utálom magát! Nekem nincsen ám egymillió forintos órám - mondta egy tüntető pénteken a Tv2 tudósításában Kóka János miniszternek, aki egy gazdasági vitára érkezett pénteken.
- Üdvözlöm, Kóka János vagyok - válaszolt a miniszter.
- Ne haragudjon, de magával nem fogok kezet - mondta az idős hölgy.

A gazdasági miniszter tehát a fideszes politikusok helyett transzparenses tüntetőkkel vitázott, a meghívott ellenzékiek ugyanis nem mentek el az általa kezdeményezett vitára. Kóka ezért a tüntetőket hívta be a terembe, ahol egy műanyag helikopterrel lepték meg a demonstrálók arra utalva, hogy a miniszternek saját helikoptere van. A miniszter köszönettel átvette, mondván, a kislánya majd eljátszik vele. A vita hamarosan véget ért.

A Fidesz egyébként már csütörtökön lemondta a vitát, és parlamenti vitanapot javasolt a Kóka-féle program helyett.

A Fideszt provokációval vádolják

Bár a Fidesz cáfolta, fotókkal és egy kereskedelmi televízió tudósításával bizonyítható, hogy az ellenzéki párt szerveztette meg ezt a provokációt, közölte Török Zsolt, az MSZP képviselője szombaton. A szocialisták szerint a rendbontókat Rogán Antal kampányirodájának egyik munkatársa, Király Nóra irányította, aki több fotón is Fidesz-vezetők társaságában szerepel. Az egyik kereskedelmi televízió tudósításában is látható, amint irányítja a tüntetést.

"Ahhoz már hozzászoktunk, hogy a polgári konzervatív értékrendet hirdető erők a parlamentben fütyülnek. Azt azonban nehéz megszokni, hogy különböző vitákon, ahol a jelzők helyett inkább adatokról lenne szó, ott is csak provokációval tudnak megjelenni a fideszesek" - fogalmazott Török.

Érdeklődő magánember

Király Nóra a Tv2-nek szombaton azt mondta, ő "érdeklődő magánemberként" vett részt az egyébként nyilvános eseményen, így az MSZP állítása nem fedi a valóságot. Hozzátette, nem érti a vádakat, hiszen tudomása szerint Magyarországon véleménynyilvánítási szabadság van, és szabadidejében mindenki oda megy, ahova akar.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt tartotta érdekesnek, hogy Török Zsolt szocialista politikus ennyire jól informált a Fidesz belső ügyeiről.